Επιλογή Σελίδας

«Μαζί ως Οικογένεια» –  Family time: Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές.

 

Το «Μαζί ως Οικογένεια» του Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. σε μία συνέργεια με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το πρόγραμμα του Family Time: Μικροί και Μεγάλοι εξερευνητές, προσκαλούν αυτή την Κυριακή 12/2, ώρα 10.00 π.μ., γονείς και παιδιά σε μία καλλιτεχνική εξερεύνηση με τίτλο «Φύση: Κραυγές και Ψύθυροι», στον χώρο του Τελλόγλειου ιδρύματος.

Μια σύντομη περιγραφή του Προγράμματος:

Παρατήρησε προσεχτικά, άκου και έπειτα μοιράσου τις ιδέες και τις σκέψεις σου, ενώ εξερευνάς την νέα έκθεση με τίτλο: Φύση: Κραυγές & Ψίθυροι

Στην έκθεση του Τελλογλείου, παρουσιάζονται έργα πολλών καλλιτεχνών και ποικίλων τεχνικών από τις συλλογές του ιδρύματος, στα οποία διακρίνεται η κλιματική αλλαγή λόγω των αλόγιστων ανθρώπινων παρεμβάσεων.  

Έργα των Κόντογλου, Φαεινού, Γεωργιάδη, Αρφαρά, Σκλάβου, Σόρογκα κ.ά. αποτελούν κάλεσμα για προβληματισμό, σκέψη και εγρήγορση πάνω στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, η επίλυση του οποίου απαιτεί συντονισμένες διορθωτικές κινήσεις.

Τα παιδιά και οι γονείς, που θα παρακολουθήσουν το famiy time θα περιηγηθούν σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης, θα εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους και στο τέλος θα λάβουν μέρος σε μικρής διάρκειας εικαστικού περιεχομένου εργαστήριο, εμπνευσμένο από τα έργα της έκθεσης.

Η συνάντηση έχει διάρκεια περίπου 90’ λεπτών ( 40’ περιήγηση και συζήτηση και 50’ κολλάζ-ζωγραφική) και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ως 13 ετών και στους γονείς/κηδεμόνες τους.

Συντονίζει η Φωτεινή Μουρατίδου, Εκπαιδευτικός – Θεατρολόγος, MA in Creative Writing.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων! Σας Περιμένουμε! 

 

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

231 600 1041, – 42, – 45

email: [email protected]

Share This