Επιλογή Σελίδας

Ολοκληρώνοντας την Α’ φάση της 31ης περιόδου του Προγράμματος «Περίπατοι στην πόλη», συνεχίζουμε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ., με έναν πρωτότυπο περίπατο στις Καπναποθήκες του δυτικού τμήματος του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του 20ού αιώνα εξελίχθηκε στο κυριότερο καπνεμπορικό κέντρο της Ελλάδας, με την εμπορία και επεξεργασία φύλλων καπνού να συμβάλλει ουσιαστικά στην άνθηση της οικονομίας της πόλης. Τα κτίρια των καπναποθηκών, μάρτυρες της οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης της καπνεμπορικής δραστηριότητας, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου και στην εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών που τα περιέβαλλαν, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής-βιομηχανικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

Θα επισκεφτούμε και θα γνωρίσουμε από κοντά τις Καπναποθήκες Σιδηρόπουλων, Γαβριήλογλου, Γλεούδη, Τζανίδη, Μιχαηλίδη-Σακκά, Γαβριήλογλου, Κωνσταντινίδη, Χατζηγεωργίου, Βασίλογλου, Εμμανουήλ, Αλαμανή, ΕΣΔΕΡΣ, Βογιατζόγλου, Ιωάννου, όλες κτισμένες μεταξύ των δεκαετιών 1920-‘50. Στον περίπατο αυτό θα μας συνοδεύσουν οι αρχιτέκτονες κ. Σοφία Γκουβούση και κ. Σπύρος Ταβλίκος.

Ο περίπατος θα γίνει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00πμ

Η συνάντηση της ομάδας θα γίνει στη γωνία των οδών Γλάδστωνος με Κωστή Παλαμά.

Παρακαλούμε να εκδηλώσετε εγκαίρως ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον σας για την συμμετοχή σας στην Ομάδα των Περιπάτων και την παρακολούθηση της ξενάγησης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 17-12-2021, ώρα 2.00μμ, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα και με ασφάλεια ο περίπατος. Η τελική λίστα θα διαμορφωθεί από τους διοργανωτές και θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 η συμμετοχή θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νοσήσαντες έως 6 μηνών ή με rapid τεστ 48 ωρών.
Για την ταυτοποίηση απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
Τήρηση αποστάσεων 1,5 μ. σε εξωτερικούς χώρους και 2 μ. σε εσωτερικούς χώρους.
Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του περιπάτου.

Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία Χ.Α.Ν.Θ.
2316001000 (4841, 4842)
[email protected]

Share This