Επιλογή Σελίδας

Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. έχει σήμερα γενέθλια  καθώς γιορτάζει 9 χρόνια  λειτουργίας. Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2013 όταν το Μουσείο μας άνοιγε τις πύλες του με κάθε επισημότητα στην εκδήλωση εγκαινίων που έγιναν σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα με την παρουσία πλήθους φιλάθλων του μπάσκετ και εκπροσώπων από τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής .

Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. εννιά χρόνια μετά την «γέννησή» του εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική καλαθοσφαίριση. Η φετινή γενέθλια ημέρα μάλιστα, συνέπεσε με την εξαιρετικά σημαντική απόφαση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ FIBA και Χ.Α.Ν.Θ. που θα αποτελέσει και την απαρχή συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων με σκοπό την προβολή και ανάπτυξη των αντίστοιχων Μουσείων Μπάσκετ.  

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογραφεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) στο Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας» κατά το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου 2022 για τον εορτασμό της επετείου των 90 Χρόνων από την υπογραφή της Ιδρυτικής Πράξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) στη Γενεύη το 1932.  

Περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της σημαντικής εκδήλωσης θα γίνουν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 12/12 στις 13.00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με παρόντες εκπροσώπους της ΕΟΚ, της περιφέρειας Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της ΧΑΝΘ αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού της χώρας. 

**Ξεχωριστό χρώμα στην μικρή εκδήλωση για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την λειτουργία του Μουσείου Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. έδωσαν σήμερα με την παρουσία τους παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.  Το παρών  έδωσαν τα μέλη της Επιτροπής του Μουσείου Διονύσης Ανανιάδης, Σπύρος Βούγιας, Ελευθερία Θεοδωρούδη, Θόδωρος Φελάνης, ο  διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραϊσκος  και οι: Βαλεντίνα Σουμιτούμπ, Μελίνα Μερδικοπούλου, Γιώργος Μελίδης, Γιάννης Ουζούνης κ.α.

 

Share This