Επιλογή Σελίδας

Το 1o Info Day του προγράμματος Act Just πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022.

Σαράντα νέοι 18-30 ετών παρακολούθησαν μία διαδραστική ενημέρωση που διοργανώθηκε από τη Χ.Α.Ν.Θ. και την ActionAid Hellas.

Η ενημέρωση αφορούσε την πρώτη συνεργασία των δύο φορέων μέσω ενός ευρωπαικού προγράμματος που σκοπό έχει να εκπαιδεύσει νέους 18-30 ετών σε διάφορες θεματικές όπως Στρατηγικές λήψης αποφάσεων η κλιματική και φυλετική ισότητα, η φεμινιστική ηγεσία με κεντρικό άξονα την κλιματική αλλαγή και δικαιοσύνη.

Οι νέοι αυτοί, θα έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν το δικό τους project και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για να το υλοποιήσουν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα ice breaking game ώστε να τραβήξουμε την προσοχή των συμμετεχόντων και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις.

Η Μαρία Ροίδη, Youth Coordinator της ActionAid Hellas, έκανε μία γενική παρουσίαση σχετικά με το πρόγραμμα μέσα από ένα χρονοδιάγραμμα.

Η Πένυ Καβελίδου, Youth Coordinator της Χ.Α.Ν.Θ., παρουσίασε τις διαδικτυακές εκπαιδευτικές συνεδρίες, τις ημερομηνίες κια τη διαδικασία συμμετοχής.

Τέλος, ο Πάνος Καλαιτζής, μέλος του Youth Comittee, αναφέρθηκε στη Youth Agenda και έκλεισε τις παρουσιάσεις με μία ανακεφαλαίωση μέσω kahoot, ένας διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε μπουφές και συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση παρευθρέθηκαν επίσης η Αρίστη Τζώνη, διευθύντρια του τομέα Δράσης και κοινωνικής προσφοράς που έχει αναλάβει το έργο και η Αλεξάνδρα Μαροπούλου Project Manager της Χ.Α.Ν.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελέυθερη και αν είστε μεταξύ 18 και 30 ετών μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ

 

 

Share This