Επιλογή Σελίδας

Η Ακαδημία Προσωπικού Κατασκηνώσεων πήγε στον Όλυμπο, είδε τις ομορφιές του κι έφυγε γεμάτη εμπειρίες… ζωής 

 

Στo πλαίσιo της Ακαδημίας Προσωπικού Κατασκηνώσεων Χ.Α.Ν.Θ. και της συνεχούς εκπαίδευσης των στελεχών μας, ο τομέας κατασκηνώσεων και εκδρομών διοργάνωσε μια διήμερη εκδρομή στον Όλυμπο.

Την Πέμπτη 17/10/2019 ξεκινήσαμε το πρωί από τη δασική θέση Γκορτσιά και έπειτα από επτά ώρες πεζοπορίας φτάσαμε στο Οροπέδιο των μουσών, κάτω ακριβώς από τον επιβλητικό θρόνο του Δία. Στη διαδρομή με σύμμαχο τον καιρό, είχαμε εκπληκτική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης είχαμε την τύχη να δούμε ένα κοπάδι από τουλάχιστον 80 αγριόγιδα (Rupicapra rupicapra), ένα σπάνιο και προστατευόμενο θηλαστικό. Στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.697μ., μας υποδέχτηκαν ο Λάζαρος, ο Γιάννης και ο Κώστας με αναμμένη τη σόμπα. Ξεκούραση, διατάσεις, φωτογραφίες και πανέμορφες εικόνες από τα χρώματα του δειλινού που αντανακλούνταν στον βράχινο όγκο του Στεφανιού και στις γύρω κορυφές.

 

Τα καταφύγια του Ολύμπου έκλεισαν μερικές μέρες αργότερα για τον χειμώνα, οπότε έδωσαν ραντεβού για του χρόνου. Η Ακαδημία Προσωπικού, όμως, δεν έμεινε εκεί αφού διοργάνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου εκδρομή για rafting και άλλες περιπέτειες στην Ήπειρο στις οποίες για μια ακόμη φορά ήρθε κοντά στη φύση κι έμαθε να διασκεδάζει μαζί της αλλά και να την σέβεται!

 

Πάνος Γκουλιαμτζής

Προϊστάμενος κατασκηνώσεων

Share This