Επιλογή Σελίδας

Το Αθλητικό «Κέντρο Μίμης Τσικίνας» και η Χ.Α.Ν.Θ. καθιερώνονται σταδιακά  ως σημείο αναφοράς διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών γεγονότων στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτή την φορά η ΧΑΝΘ βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων με αφορμή την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων/Νεανίδων (U17)  κατά το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου. Η παρουσία 300 περίπου αθλητών και αθλητριών ξίφους, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, μετέτρεψαν τους αγώνες σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή με την ΧΑΝΘ να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στον τομέα της φιλοξενίας.

Για τις ανάγκες των αγώνων χρησιμοποιήθηκαν 18 πίστες που δημιουργήθηκαν τόσο στη κεντρική σάλα «Μίμης Τσικίνας» όσο και στην αίθουσα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στους αγώνες μετείχαν 156 έφηβοι και 140 νεάνιδες από 19 διαφορετικές χώρες γεγονός που έδωσε ξεχωριστό και όμορφο χρώμα στις κερκίδες του γηπέδου. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 60 έφηβους και 46 νεάνιδες από συλλόγους ανά την Ελλάδα Ανάμεσα τους ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που βρίσκεται στο Νο3 της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, αλλά και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που βρίσκεται στο Νο28.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους η Βούλα Πατουλίδου (αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης), ο Άγγελος Χαριστέας (αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Ιωάννης Λιγνός, το μέλος του δ.σ. Ε.Ο.Ξ. Χρήστος Γρόλλιος κ.α. Ψυχή των αγώνων με μεγάλη συνεισφορά στην οργανωτική τους επιτυχία ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής (βαλκανιονίκης και πρωταθλητής στην ξιφασκία) Πέτρος Τσόκας. Εκ μέρους της ΧΑΝΘ απονομές ανατέθηκαν στον Διευθυντή Αθλητισμού της Δημήτρη Καραΐσκο.

Εκπρόσωποι της ελληνικής ομοσπονδίας ξιφασκίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας της ΧΑΝΘ εστιάζοντας κυρίως στην αρτιότητα και λειτουργικότητα των εγκαταστάσεών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διάστημα 15 περίπου μόνο μηνών η ΧΑΝΘ έχει επιλεχθεί ως τόπος διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών ραντεβού όπως ήταν το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης,  το World King of Taekwon Do,  το παγκόσμιο πρωτάθλημα Sampo, η τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων στο μπάσκετ, το Salonika Open(διοργάνωση αθλητικού χορού) αλλά και μεγάλων εκδηλώσεων όπως η διεξαγωγή των εορτασμών για τα 90 Χρόνια της FIBA.

 

 

Share This