Επιλογή Σελίδας

Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και πιο συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SΑΜΒΟ Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία η Χ.Α.Ν.Θ. στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας».

Το «παρών» στους αγώνες που ξεκίνησαν Παρασκευή 15/10 και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 /10 έδωσαν 300 συνολικά αθλητές από 34 χώρες.
Διοργανωτές, μέλη της ελληνικής ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας όπως και αθλητές δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των αγώνων, την αρτιότητα και λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων της Χ.Α.Ν.Θ. όπως και για την φιλοξενία και την αμέριστη συμπαράσταση στελεχών της ΧΑΝΘ που βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου να στηθεί στo Αθλητικό μας Κέντρο ένα σκηνικό υψηλών προδιαγραφών.
Στην διάθεση των αγώνων η ΧΑΝΘ έθεσε αίθουσες αποδυτηρίων , προθερμαντηρίων, αίθουσες lounge και VIP. Στην όμορφη εικόνα του γηπέδου συνέβαλε και η χρήση των επιπρόσθετων πτυσσόμενων κερκίδων για τους επισήμους προσκεκλημένους της διοργάνωσης.

Οι αγώνες μεταδίδονταν ζωντανά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ενώ υπήρχε live τηλεοπτική κάλυψη και μέσω των επίσημων καναλιών της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο youtube.

Λίγα λόγια για το  Sambo

Το Sambo είναι είναι ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει διάφορα είδη πάλης (Tζού Tζίτσου, Tζούντο κ.α.) και αναπτύχθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Η λέξη “Sambo” είναι συντομογραφία του “Samozashchita Bez Oruzhiya” , το οποίο κυριολεκτικά μεταφράζεται ως “αυτοάμυνα χωρίς όπλα”.

Το 1981 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνώρισε το Sambo ως άθλημα Ολυμπιακών προδιαγραφών όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εισαχθεί στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πολλοί από τους “Σαμπίστες” αθλητές αγωνίζονται μέχρι και σήμερα στους αγώνες του Τζούντο, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1991 και επίσημα αναγνωρίστηκε το 2005 ενώ η ελληνική Ομοσπονδία Sambo είναι ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο(FIAS) και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ESF).

Share This