Επιλογή Σελίδας

Όμορφες αναμνήσεις από το χθες , την Θεσσαλονίκη, την Χ.Α.Ν.Θ. την κατασκήνωση του Πηλίου και άγνωστες πτυχές της καριέρας του μοιράστηκε ο Κώστας Μπογατσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Φιλέρη στο «Contra.gr».

 «Το 1958, μόλις 10 χρονών, γράφτηκα στη ΧΑΝΘ στις παιδικές ομάδες. Εγώ ήμουν στους «Κάστορες». Παίζαμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και το καλοκαίρι πηγαίναμε κατασκήνωση. Στη ΧΑΝΘ ξεκινήσαμε να προπονούμαστε, με τον Μίμη Τσικίνα, τον πρώτο προπονητή που πήγε στις ΗΠΑ. Εκεί αρχίσαμε να παίζουμε, χωρίς όμως να μας κάνουν δελτίο. Απέναντι από το σπίτι μου, βρισκόταν το αρχηγείο της Πυροσβεστικής. Όλοι Ηρακλειδείς. Εγώ ήμουν φίλος με το γιο του διοικητή. Ήμασταν συμμαθητές κιόλας. Με παίρνουν, λοιπόν, και με πηγαίνουν στον  Γιώργο Πλατσούκα, τον δημοσιογράφο κι έτσι έγινα αθλητής του Ηρακλή», αναφέρει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του ο Κώστας Μπογατσιώτης.

Ο αγαπητός σε όλους «Μπόγας» γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1948 και γαλουχήθηκε με τα ιδανικά της Χ.Α.Ν.Θ. «Μπορεί τελικά δελτίο να έκανα στον Ηρακλή όμως αυτό δεν με εμπόδισε να διατηρήσω τις σχέσεις ζωής που δημιούργησα στην Χ.Α.Ν.Θ.», είχε εξομολογηθεί παλαιότερα. Υπήρξε επί σειρά ετών κατασκηνωτής στο Πήλιο και ενεργό στέλεχος της(1972-82), ενώ έχει ενισχύσει την ομάδα μας και σε Τουρνουά των Χ.Α.Ν. Ευρώπης. Ο Κώστας Μπογατσιώτης σήμερα φέρει την ιδιότητα του πρεσβευτή του αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. στην Αθήνα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: https://www.contra.gr/synentefxeis/kostas-mpogatsiotis-o-anthropos-poy-ta-evale-akoma-kai-me-paiktes-toy-olympiakoy.7605669.html

Φωτο1: Στην κατασκήνωση του Αϊ Γιάννη Πηλίου οι: Βαγγέλης Ιωάννου, Γιωργής Μπουσβάρος, Κώστας Μπογατσιώτης και Δημήτρης Καραΐσκος.

Φωτο: Στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. οι: Μάκης Πυριτίδης, Νίκος Δουβής, Δημήτρης Καραΐσκος, Κώστας Μπογατσιώτης, Κώστας Αλεξιάδης και Νίκος Κεραμεύς.

Share This