Επιλογή Σελίδας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, γεμάτη από έντονα συναισθήματα διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. τιμώντας την ομάδα του Χάντμπολ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 και την επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία (Handball Premier). Παράλληλα η ΧΑΝΘ τίμησε τη μνήμη του Λευτέρη Σαρηγιαννίδη, ενός ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στο άθλημα του χάντμπολ  με την ονοματοδοσία της αίθουσας προπονητών στο «Μ. Τσικίνας» η οποία πλέον φέρει το όνομα «Λευτέρης Σαρηγιαννίδης» .

Παρουσία του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης

 Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης που διετέλεσε επί 12 χρόνια αθλητής του χάντμπολ της ΧΑΝΘ ενώ υπήρξε και συμπαίκτης του αείμνηστου Λευτέρη Σαρηγιαννίδη. Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η ΧΑΝΘ στα δρώμενα του Αθλητισμού της πατρίδας μας  χαρακτηρίζοντας ευλογία το πέρασμά του στα χρόνια της νιότης του από τη ΧΑΝΘ και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο  σύστημα αξιών που πρεσβεύει η Αδελφότητα.

Μίλησε με θαυμασμό για τον Λευτέρη Σαρηγιαννίδη εξαίροντας την δύναμη ψυχής που επέδειξε στα «δύσκολα» χρόνια της περιπέτειας της υγείας του. Τέλος, συνεχάρη τη διοίκηση της ΧΑΝΘ για την απόφασή της να τιμήσει τη μνήμη του δίνοντας το όνομά του στην αίθουσα προπονητών του Αθλητικού Κέντρου «Μίμης Τσικίνας».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ελένη Αθανασιάδου αναφέρθηκε στην 35χρονη προσφορά του Λευτέρη τονίζοντας το γεγονός πως υπηρέτησε τη ΧΑΝΘ από όλα τα πόστα ενώ μίλησε και για τη παρακαταθήκη που άφησε με συνεχιστή του τον γιό του Νικόλα, που είναι σήμερα αρχηγός της ομάδος. Τα αποκαλυπτήρια έκανε από κοινού με τον Σταύρο Καλαφάτη εν μέσω χειροκροτημάτων σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Τιμήθηκε η Ανδρική Ομάδα

Ακολούθησε η βράβευση της Ανδρικής Ομάδας για την κατάκτηση του τίτλου της Α2 Ανδρών, παρουσία των μελών του ΔΣ της ΧΑΝΘ, των βετεράνων αθλητών της  που έδωσαν βροντερό παρόν αλλά και των γονέων και των παιδιών των Ακαδημιών του τμήματος. Το μέλλον του χάντμπολ της ΧΑΝΘ δημιούργησε το γνωστό Pasillio στους πρωταθλητές που αποθεώθηκαν από το κοινό . Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν οι βετεράνοι  του τμήματος ενώ το κύπελλο απένειμαν ο Σταύρος Καλαφάτης, η Ελένη Αθανασιάδου και ο Κώστας Μαναβής που εκπροσώπησε την ΟΧΕ αλλά συνδέεται και με τον Λευτέρη Σαρηγιαννίδη αφού συνυπήρχαν  στο ξεκίνημά τους στον ιστορικό Βυζαντινό Όμιλο.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Διευθυντής Αθλητισμού της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Καραΐσκος τονίζοντας ότι νιώθει υπερήφανος γιατί η ομάδα χάντμπολ έδωσε το παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι του τμήματος με  προπονητή τον Ευριπίδη Ναουμίδη και τους αθλητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα. Αναφέρθηκε επίσης στις ψυχικές δυνάμεις που οι παίκτες άντλησαν μέσα από τις δυσκολίες της χρονιάς για να φέρουν τελικά την πολυπόθητη άνοδο.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γενικός αρχηγός του τμήματος, Μανώλης Ανδρεαδάκης.

 

Share This