Σε έναν κόσμο που συχνά τραβάει τις οικογένειες σε διαφορετικές κατευθύνσεις, συνεχίζουμε για 12η χρονιά την αποστολή μας να τις φέρουμε πιο κοντά. Το «Μαζί ως Οικογένεια» έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου στις 11:00, και η πιο συγκινητική πτυχή αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι καλωσορίζει όλες τις οικογένειες, με ιδιαίτερη έμφαση σε όσες είναι ευάλωτες. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, καθιστώντας το πρόγραμμα προσβάσιμο σε όλες τις οικογένειες.
Μια περιεκτική προσέγγιση
Το πρόγραμμα «Μαζί ως Οικογένεια» έχει ως αποστολή να ενώσει οικογένειες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Οι οικογένειες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας, και ωστόσο, πολλές αντιμετωπίζουν προκλήσεις που μπορεί να δυσκολέψουν την καλλιέργεια αυτών των κρίσιμων δεσμών. Αυτό το πρόγραμμα αναγνωρίζει τη σημασία της οικογενειακής ενότητας και προσκαλεί ενεργά όλες τις οικογένειες, με ιδιαίτερη έμφαση σε όσες είναι ευάλωτες και χρειάζονται υποστήριξη.
Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος
Συμμετοχικότητα: Το πρόγραμμα «Μαζί ως οικογένεια» ενσαρκώνει το πνεύμα της συμμετοχικότητας. Είναι ανοιχτό σε όλες τις οικογένειες, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την οικονομική κατάσταση ή τις περιστάσεις τους. Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, το πρόγραμμα στοχεύει να καλλιεργήσει την αίσθηση του ανήκειν.
Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: Το πρόγραμμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για να καλύψει τα ενδιαφέροντα όλων των μελών της οικογένειας, από νήπια έως παππούδες και γιαγιάδες. Είτε πρόκειται για τέχνη και χειροτεχνία, ομαδικά παιχνίδια, αφήγηση ή ενημερωτικά εργαστήρια, υπάρχει κάτι που μπορεί να το απολαύσουν όλες και όλοι.
Χτίζοντας ισχυρότερους δεσμούς: Το «Μαζί ως οικογένεια» ενθαρρύνει τον ποιοτικό χρόνο που περνάτε μαζί. Μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι οικογένειες μπορούν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους και να δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις.
Συμμετοχή χωρίς κόστος: Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή του προγράμματος είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν. Οι οικογένειες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, μπορούν να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Συντονίζει η Φωτεινή Μουρατίδου
Ο Α’ΚΥΚΛΟΣ 2023 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
- 12/11 Κυβισμός για παιδιά: Στα βήματα του Πικάσο φτιάχνουμε το δικό μας, ομαδικό κολάζ
- 26/11 Περιπέτειες βιβλιοκατασκευής: Δημιουργήστε και διακομήστε τα δικά σας βιβλία
- 10/12 Η μαγεία της κατασκευής κούκλας: Δημιουργήστε τα δικά σας παιχνίδια-φίλους
- 17/12 Παιδικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με κρόκο Κοζάνης
Πώς να εγγραφείτε
Η συμμετοχή στο «Μαζί ως οικογένεια» είναι εύκολη και ανοιχτή σε όλες και όλους. Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία μπορούν να εγγραφούν επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του προγράμματος ή επικοινωνώντας απευθείας στο [email protected], [email protected] (τηλ. 2316001041 ή 42). Η φιλόξενη ατμόσφαιρα διασφαλίζει ότι κάθε οικογένεια αισθάνεται ότι εκτιμάται.
Το «Μαζί ως οικογένεια» δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι ένα κίνημα για την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών, ειδικά σε αυτές που μπορεί να είναι ευάλωτες. Καθώς ξεκινά την Κυριακή, στις 12 Νοεμβρίου στις 11:00, ανυπομονούμε να συναντηθούν οι οικογένειες, να μοιραστούν εμπειρίες και να δημιουργήσουν ισχυρότερες συνδέσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή. Αυτή η πρωτοβουλία καταδεικνύει ότι, με αγάπη και υποστήριξη, οι οικογένειες μπορούν να ευδοκιμήσουν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις μαζί, υπενθυμίζοντάς μας σε όλες και όλους ότι είμαστε πραγματικά πιο δυνατοί όταν είμαστε μαζί.