Επιλογή Σελίδας

Στο Παιδικό Κέντρο ΔΙΑ-δρασις συχνά οργανώναμε διαπολιτισμικά διαθεματικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια. Μας έδιναν αφορμή για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά γονείς – παιδιά – δασκάλες της τοπικής κοινωνίας με τους πρόσφυγες που ζουν πλέον σε αυτήν. Σε αυτές τις συναντήσεις, μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε για ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά από τις χώρες καταγωγής όλων μας, να ταξιδέψουμε σε διάφορα σημεία στον κόσμο ή να ανακαλύψουμε εκ νέου την τοπική μας παράδοση.

Η Αδαμαντία (Μάντια) Πάττα, εκπαιδευτικός στο πρόγραμμα “ΔΙΑ-δρασις” και συγκεκριμένα στον απογευματινό κύκλο “Διαπολιτισμικές δραστηριότητες προσχολικής ηλικίας” δημιούργησε ένα διαθεματικό διαπολισμικό εργαστήριο με βάση… τον κουρκουμά! Ο κουρκουμάς (turmeric ή زردچوبه στα Περσικά ή الكركم στα Αραβικά) είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό στην ανατολίτικη κουζίνα που η χρήση του πλέον είναι πολύ διαδεδομένη παγκοσμίως. Η ιδέα σε τέτοια εργαστήρια είναι να αξιοποιείται παιδαγωγικά ένα πολιτισμικό στοιχείο που πιθανώς είναι κοινό σε αρκετές από τις παραδόσεις ή κουλτούρες που συνυπάρχουν στο Παιδικό Κέντρο και μέσω εκπαιδευτικών ή πολιστικών δραστηριοτήτων να στοχεύσουμε στην καλύτερη γνωριμία μεταξύ μας, στον αλληλοσεβασμό και την κοινωνική ένταξη. Η Μάντια συνδύασε τις επιστήμες, την αφήγηση και τη λογοτεχνία, καθώς και τα εικαστικά με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας μετέφερε την ιδέα του εργαστηρίου αυτού με ένα βίντεο μιας και δεν έχουμε πια τη δυνατότητα για δια ζώσης υλοποίηση!

Απολαύστε το!

Καλημέρα σε όλους και όλες!!!
Σε αυτό το εργαστήρι επιστημών, θα σας παρουσιάσω μια ιστορία για μια μαγική σκόνη από την Ινδία που, με τη βοήθεια δύο υλικών από το ντουλάπι της κουζίνας, χαρίζει στη μικρή Σάρα το φόρεμα των ονείρων της! Εσείς ξέρατε τι μπορείτε να κάνετε με λίγο μόνο κουρκουμά;
Καλη διασκέδαση!

Μάντια, εκπαιδευτικός ΔΙΑ-δρασις

https://www.facebook.com/mantia.pa/videos/10222621985482059/

Share This