Επιλογή Σελίδας

Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου το Μουσείο μας συμμετέχει στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι “Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή”.

Το Μουσείο μας είχε αποφασίσει να γιορτάσει τη διεθνή ημέρα με ένα sleepover παιδιών της πόλης ηλικίας 8 έως 12 ετών αλλά και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ομάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο της Χ.Α.Ν.Θ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ενότητα της νέας πτέρυγας του Μουσείου μας για τους φορείς του Ελληνικού Μπάσκετ που εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2019 υπάρχει βιτρίνα αφιερωμένη στον ΟΣΕΚΑ και στο μπάσκετ με αμαξίδιο στην Ελλάδα. Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό του Μουσείου για αυτού του είδους τις δράσεις και να μιλήσουμε για τη συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνική ζωή αλλά και στο ζωτικό χώρο του Μουσείου.

 Δυστυχώς οι συνθήκες φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού (COVID 19) και των μέτρων που κρατούν τα μουσεία κλειστά και χωρίς κοινό δεν μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα γιορτάσουμε και δε θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία με εναλλακτικούς τρόπους. Για να το κάνουμε όμως αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας!

Σημείο αναφοράς για το Μουσείο μας είναι το παλιό ανοιχτό γήπεδο της Χ.Α.Ν.Θ., ένα πραγματικό μνημείο της αθλητικής Ιστορίας της πόλης και θέατρο ακόμη και της κοινωνικής ζωής της σε όλη τη διάρκεια της δράσης της Χ.Α.Ν.Θ. στον 20ο αι. και ως την κατεδάφισή του το 2002.

Αυτό που θα θέλαμε θα ήταν να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και τα βιώματα σας από τις αθλητικές και πολιτιστικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε αυτό το γήπεδο και να το συνοδεύσετε με κάποια φωτογραφία ή κάποιο άλλο τεκμήριο – αντικείμενο που σας συνδέει με το γήπεδο να το φωτογραφίσετε και να μας το στείλετε (κείμενο και φωτογραφία, φωτογραφία με μικρό σχόλιο, κείμενο μόνο, βίντεο ή όποια άλλη μορφή εσείς επιλέξετε) είτε στο e-mail [email protected] είτε να το ανεβάσετε στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/BMuseumYMCA/.

Η βιωματική σας σχέση με το γήπεδο και οι μνήμες σας για αυτό θα αποτελέσουν κομμάτι των ιστοριών που το Μουσείο μας θα αφηγηθεί ψηφιακά στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου. Σας περιμένουμε…

#IMD2020  #ICOM  #internationalmuseumday

 

Share This