Επιλογή Σελίδας

Δίπλωμα Τιμής στη Χ.Α.Ν.Θ. για τις Εθελοντικές Αιμοδοσίες

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Υγείας  και  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης  και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α.), η Χ.Α.Ν.Θ. ήταν ένας από τους φορείς που βραβεύτηκε για  τη συνεισφορά στις εθελοντικές αιμοδοσίες. Κάθε νοσοκομείο πρότεινε Συλλόγους – Σωματεία που είχαν το τελευταίο διάστημα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας μια έντονη δραστηριοποίηση. Τον Σύλλογο Αιμοδοτών Χ.Α.Ν.Θ. πρότεινε να βραβευτεί το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  για την πρωτοβουλία της  να συσπειρώσει με μεγάλη επιτυχία 15 φορείς της πόλης σε Εξορμήσεις  Αιμοδοσίας  εκτός νοσοκομείου στα χρόνια της πανδημίας, προσφέροντας και τις εγκαταστάσεις της για τον σκοπό αυτό.

Το Δίπλωμα Τιμής παρέλαβε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ., Ελένη Αθανασιάδου, ενώ από τη Χ.Α.Ν.Θ. παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ., Γιώργος Γουλιέλμος , η Γιούλη Βροχίδου, Πρόεδρος του Τομέα Δράσης  και Κοινωνικής  Προσφοράς, η οποία είχε και την ιδέα της συνδιοργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών με άλλους φορείς και η Αρίστη Τζώνη, Διευθύντρια του Τομέα, που έχει  και την ευθύνη διοργάνωσης  των Εθελοντικών Αιμοδοσιών της Χ.Α.Ν.Θ.

 

 

Η βράβευση αυτή αποτελεί σημαντική διάκριση του φορέα μας, καθώς τοποθετεί τη Χ.Α.Ν.Θ. μεταξύ άλλων φορέων που έχουν αξιόλογο κοινωνικό αποτύπωμα με την ενεργοποίηση εθελοντών στον ευαίσθητο τομέα  της υγείας, μέσω της προσφοράς αίματος. Επίσης, αποτελεί και αναγνώριση της Πρωτοβουλίας Συνδιοργάνωσης Εθελοντικών Αιμοδοσιών ως Καλή Πρακτική  με στόχο την ανακούφιση πασχόντων.

 

 

 

Share This