Επιλογή Σελίδας

Έχοντας φτάσει στον τρίτο χρόνο της συνεργασίας των δύο φορέων κι ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται από την eduACT στη Χ.Α.Ν.Θ. γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η σεζόν που πέρασε ήταν γεμάτη καινοτομία και νέες πρωτοβουλίες!

Τον Οκτώβριο, ο νέος χώρος του eduACT HUB στο Νέο Κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ. υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να βραβεύσει ομάδες παιδιών που διέπρεψαν στη ρομποτική και εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και το Μάιο, περισσότερα από 100 παιδιά φιλοξενήθηκαν στα εργαστήρια κώδικα και ρομποτικής, ανακαλύπτοντας τη γνώση μέσα από την τεχνολογία.

Περισσότερα από 1.000 παιδιά γνώρισαν τον κόσμο της ρομποτικής μέσα από τις επισκέψεις σχολείων, στα πρωινά εργαστήρια STEM και ρομποτικής, αλλά και παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων συμμετείχαν δωρεάν στα πιο καινοτόμα προγράμματα.

Επιπλέον, 100 από αυτά, έκαναν την επιστήμη το σπορ του μέλλοντος, μέσα από την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς FIRST LEGO League Jr. & Discovery & FLL Demo και συμμετείχαν τον Μάιο και Ιούνιο σε δύο μοναδικά event!

Το FLL Demo στην eduACT Platia και το Sport for the mind Expo στο κλειστό αθλητικό κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. γέμισαν τους χώρους χρώματα, αφίσες, ρομποτικές κατασκευές και LEGO σε έναν απόλυτο συνδυασμό επιστήμης και ομαδικού – αθλητικού πνεύματος!

Το πρόγραμμα της ρομποτικής εντάχθηκε φέτος και στον παιδικό σταθμό, καθώς επίσης και στη θερινή απασχόληση!

Share This