Επιλογή Σελίδας

Δωρεά Απινιδωτή προς τον «Σύλλογο Αγάπη Βασιλική Κόμνου» Παγκόσμια ημέρα Καρδιάς 29 Σεπτέμβρη 2022

Στις 29 Σεπτέμβρη 2022, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς πραγματοποιήθηκε παράδοση απινιδωτή προς τον «Σύλλογο Αγάπη Βασιλική Κόμνου». Ο απινιδωτής προσφέρθηκε από εννέα κοινωνικούς φορείς της πόλης. Μαζί με τη Χ.Α.Ν.Θ. οι φορείς που συμμετείχαν ήταν ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα – Παράρτημα ΘεσσαλονίκηςΓυναίκες Χωρίς Σύνορα, Παιδική Αγροτική Φωλιά, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Πηγή Ζωής, Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας,  ΠΡΟΤΕΚΤΑ Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος -ΑΧΤΙΔΑ. 

Κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι θα υποστούν έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή (Ε.Ν.Κ.Α.). Οι έξω-νοσοκομειακές καρδιακές ανακοπές μπορούν να συμβούν οπουδήποτε! Στο δρόμο, στη δουλειά, στην άθληση, κατά τη διάρκεια άλλης έντονης δραστηριότητας ή μετά από αυτή. Η πλειονότητα αυτών των ανακοπών, συμβαίνει στο σπίτι. Ένας στους δέκα ίσως να επιβιώσει. Σημειώστε επίσης ότι η εμφάνιση καρδιακής ανακοπής/αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε παιδιά και εφήβους είναι μεν σπάνια, ο κίνδυνος ωστόσο είναι υπαρκτός. Υπολογίζεται ότι 1 με 2 παιδιά και έφηβοι στους 100.000 το χρόνο, θα υποστούν καρδιακή ανακοπή η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο καρδιακό θάνατο και παρόλο που η ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αυξάνει κατά 2-3 φορές την επιβίωση, εφαρμόζεται μόνο σε 1 από τις 5 έξω-νοσοκομειακές ανακοπές επειδή δεν υπάρχει ακόμη ούτε η ενημέρωση, μήτε γνώση. Έρευνες πλέον επίσημα επιβεβαιώνουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης είναι ανάλογα της γνώσης.

Τα δεδομένα αυτά μας δείχνουν, λοιπόν, ότι η ύπαρξη ενός απινιδωτή σε αθλητικούς και εκπαιδευτικούς χώρους είναι απαραίτητη και καίρια. Έτσι, ο Σύλλογος Αγάπη κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί τέλος Δεκέμβρη 2022 θα προσφέρει ως δωρεά τον απινιδωτή σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. 

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Καφέ ΟΚΤΩ στο κέντρο της Καρδίας Θεσσαλονίκης τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη και μέλη του Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. και όλων των κοινωνικών φορέων που συμμετείχαν.

 

Πληροφορίες για τη κοινωνική δράση στην ιστοσελίδα Χ.Α.Ν.Θ, www.ymca.gr & στο [email protected]
Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία, [email protected]
2316001000 (841, 842, 845)
Like us on Facebook!  Follow us on Instagram!

 

Share This