Επιλογή Σελίδας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΑΙΓΝΙΟΔΡΑΣΗ

μέθοδο Εκπαίδευσης, Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης ομάδων
Θεραπευτικής Προσέγγισης μέσω Τέχνης
Με Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση από το ΚΔΒΜ (Υπ. Παιδείας) της ΧΑΝΘ & προαιρετική Πιστοποίηση από τον NOCN της Αγγλίας

Η Συνθετική Παιγνιόδραση ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη μέσα από ένα ολοκληρωμένο εντατικό σεμινάριο με τη Frosso Beneti, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Εμψυχώτρια ομάδων.
Το σεμινάριο αποτελείται από δύο κύκλους και απευθύνεται σε εμψυχωτές, παιδαγωγούς – εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, καλλιτέχνες, άτομα με ευθύνη διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, σε όσους ασχολούνται με ομάδες και θέλουν να ενσωματώσουν το βιωματικό παιχνίδι & την εμψύχωση στο δικό τους γνωστικό αντικείμενο.

Ο α’ κύκλος θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23/2/20 και είναι βιωματικός. Η μέθοδος συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι & την εμψύχωση με τη Συνθετική Συμβουλευτική & τις τέχνες. Ο κύκλος αυτός είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μάθουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να μάθουμε να παρατηρούμε, να αξιοποιούμε τα ερεθίσματα, να αναπτύσσουμε τη φαντασία και την έκφραση. Μας αποκαλύπτει και μας συμφιλιώνει με τις διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς μας, καλλιεργώντας το χιούμορ και, ευρύτερα, τη συναισθηματική μας νοημοσύνη. Μας εξοικειώνει με τα μυστικά της γλώσσας του σώματος, μας μαθαίνει να δομούμε και να αποδομούμε τους ρόλους & την εικόνας μας, να κατανοούμε τον εαυτό μας & τους άλλους.

Ο β’ κύκλος που θα ακολουθήσει, στις 28 & 29/3/20 απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν τη μέθοδο αυτούσια ή να τη συνθέσουν με το δικό τους γνωστικό αντικείμενο. Γίνεται πλήρως κατανοητή η θεωρία της μεθόδου, καθώς δουλεύουμε αντιθετικά (η θεωρία έπεται του βιώματος που έχει προηγηθεί στον α’ κύκλο).
Η θεματολογία του προσεγγίζει συγκεκριμένες τεχνικές συγκρότησης ομάδας, την αναγνώριση των δεξιοτήτων & του ρόλου του εμψυχωτή, τους στόχους εμψύχωσης ανάλογα με το πλαίσιο, τη διαμόρφωση της δομής της συνάντησης και τέλος, τη σύνθεση ενός προγράμματος, με σκοπό τον επιτυχημένο συντονισμό ομάδας.

Για πρώτη φορά το σεμινάριο πιστοποιείται από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. της ΧΑΝΘ. Η συμμετοχή και στους δύο κύκλους, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τη Βρετανική Πιστοποίηση Team Animator – Synthetiki Paigniodradi Method από τον Βρετανικό φορέα NOCN (National Open College Network), αναγνωρισμένο σε 25 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔιάρκειαΑ’ κύκλος 14 ώρες Β’ κύκλος 16 ώρες
Πρόγραμμα

Α’ κύκλος Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 11πμ-6μμ

Β’ κύκλος Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Φεβρουαρίου 2020, 11πμ-6μμ

 

Συμμετοχή

Α’ κύκλος 140€

Β’ κύκλος 200€

ΔιδάσκειΦρόσω Μπενετή

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαιτείται προκράτηση θέσης έως τις 14/2.
Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις: 210-8259289.
Το σεμινάριο θα γίνει στη Χ.Α.Ν.Θ.

Πληροφορίες για τη Συνθετική Παιγνιόδραση: https://empsychosis.com/methodos/
Πληροφορίες & βιογραφικό της Εμψυχώτριας: https://empsychosis.com/frosso-beneti/
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: https://empsychosis.com/empsihosi-omadas-me-ti-synthetiki-paigniodrasi-entatiko-se-dio-kiklous/
Αξιολογήσεις συμμετεχόντων: https://empsychosis.com/eipan-gia-mas/

Share This