Επιλογή Σελίδας

Η Χ.Α.Ν.Θ. πιστή στα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι και του ΄΄καθαρού αθλητισμού” συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ”GAME”.

Δεδομένου ότι η χρήση ντόπινγκ εμφανίζεται τόσο στον επαγγελματικό αθλητισμό όσο και στον αθλητισμό αναψυχής, υπάρχει άμεση ανάγκη για τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες που να στοχεύουν στην πρόληψη του ντόπινγκ. Η χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το εύρος και τον αντίκτυπο της εκπαίδευσης κατά του ντόπινγκ σε διάφορες ομάδες – στόχους.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να δημιουργηθεί ένα βιντεοπαιχνίδι που ανήκει στην κατηγορία των serious games και πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο κατά του ντόπινγκ που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των νεαρών αθλουμένων και αθλητών.

Το «σοβαρό παιχνίδι» περιλαμβάνει δέκα παιδαγωγικά σενάρια που στοχεύουν στην εκπαίδευση των αθλητών σχετικά με το ντόπινγκ. Τα σενάρια είναι ρεαλιστικά και εμπλέκουν τους χρήστες σε κρίσιμες καταστάσεις που θα τους βοηθήσουν να αλλάξουν την αντίληψή τους για το ντόπινγκ. Το παιχνίδι προσφέρει πέντε σενάρια για τους αθλητές αγωνιστικού αθλητισμού και πέντε για τους ελεύθερα αθλούμενους. Τα σενάρια καλύπτουν βασικές πτυχές των παραγόντων που συνδέονται με την πρόβλεψη της χρήσης ντόπινγκ (γνώση, αυτο-αποτελεσματικότητα, ηθική αποδέσμευση, σύνεση και στάσεις). Κάθε σενάριο περιγράφει μια μοναδική ιστορία κατά τη διάρκεια της οποίας ο χρήστης πρέπει να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και να κάνει τις κατάλληλες επιλογές, προκειμένου να επιτύχει και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Η τελική έκδοση του παιχνιδιού έχει μεταφραστεί σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ελληνικά, ρουμανικά και λιθουανικά) προκειμένου να επιτευχθεί η διάδοσή του σε μεγαλύτερο κοινό.

Καλούμε όλα μας τα μέλη να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια πατώντας ΕΔΩ για να παίξουν το παιχνίδι.

Ο κάθε παίκτης, αφού ολοκληρώσει τουλάχιστον τρεις (3) πίστες θα πρέπει να συμπληρώσει το τελικό ερωτηματολόγιο ΕΔΩ, έτσι ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο έχουν επηρεαστεί η τάσεις του κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών για την βελτίωση της επίδοσης και απόδοσής του.

Το τελικό συνέδριο

Καθώς το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 14:45, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παιχνιδιού, όπου θα τοποθετηθούν τα βασικά μέλη της ερευνητικής ομάδας αλλά και καταξιωμένοι εισηγητές σχετικοί με το αντικείμενο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο πατώντας ΕΔΩ

Λεπτομέρειες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

Share This