Επιλογή Σελίδας

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στα γραφεία της Χ.Α.Ν.Θ., πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση (kick-off meeting) του έργου με ακρωνύμιο advenTOUR του διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG IPA CBC PROGRAMME «GREECEC-REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA 2014-2020». Η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο advenTOUR με τη πολύ σημαντική συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) ως εταίρου από την Ελλάδα και του Εθνικού Πάρκου του Pelister (NP Pelister) εταίρου από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των εταίρων, που ουσιαστικά αποτέλεσε και την έναρξη υλοποίησης του έργου με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του 2023. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 653.670,00 ευρώ και κύριο στόχο την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως τουριστικού προορισμού πλαισιώνοντας το υπάρχον φυσικό και ανθρώπινο δυναμικό με τη βιώσιμη τουριστική προσφορά.

Στο Εθνικό Πάρκο του Pelister στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θα αναπτυχθούν δραστηριότητες για λάτρεις της αδρεναλίνης και στο Νυμφαίο, στo Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. θα αναβαθμιστεί χώρος για να παρέχει καταλύματα με βάση τη δραστηριότητα στην περιοχή όλο το χρόνο με δυνατότητα εκμάθησης εκπαιδευτών, επεκτείνοντας τη τουριστική περίοδο και δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν τουριστικά. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα προβάλει όλη την παραπάνω προσπάθεια και θα προσελκύσει τουρίστες στη διασυνοριακή περιοχή.

 

 

The project is co-funded by the European Union and by National Funds of the participating countries.

 

 

Share This