Επιλογή Σελίδας

Έναρξη της 31ης περιόδου του προγράμματος “Περίπατοι στην Πόλη”

Χ.Α.Ν.Θ.- ΕΛΛΕΤ ΠΘ

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Περιβαλλοντικός Περίπατος: «Βοτανικό Μονοπάτι στο ρέμα της Σοφούλη» με ξεναγό τον Δρ βιολόγο Νίκο Κρίγκα και τη συμμετοχή των μελών της Ομάδας των Περιπάτων της  ΧΑΝΘ και της ΕΛΛΕΤ/ΠΘ. Ο περίπατος ήταν προγραμματισμένος για τη Β’ Φάση του Προγράμματος «Περίπατοι στην πόλη / 2019-2020» και αναβλήθηκε την περασμένη άνοιξη λόγω της πανδημίας του covid-19.

Ο περίπατος ξεκίνησε από το γεφυράκι μπροστά στο 14ο Γυμνάσιο-Λύκειο, όπου υπήρχαν πεζούλια και απλωσιά ώστε o κ. Κρίγκας να μπορέσει να μιλήσει με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια και στη συνέχεια η ομάδα βάδισε  κατά μήκος του πεζοδρόμου και γύρισε μέσα από το μονοπάτι μεταξύ ρέματος και μάνδρας Ντεπό. Στο τέλος της ξενάγησης η κ. Ιωάννα Στεριώτου έκλεισε με την υπενθύμιση των ιστορικών μνημείων και συνόλων που βρίσκονται  στην περιοχή (βίλα Αλλατίνη, μύλοι, Ντεπό, οικισμός Ουζιέλ, οικία Πανούτσου). Κατά τη διάρκεια του περιπάτου τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (μάσκες και αποστάσεις).

Λόγω των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν αλλά και με ισχυρό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης προς τα μέλη μας αλλά και τις οικογένειές τους θα χρειαστεί να αναβάλλουμε τον επόμενο μας περίπατο, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου «Κοιμητήρια Θεσσαλονίκης: Ευαγγελίστρια, Αρμενίων, Διαμαρτυρομένων» σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρ. Μακεδονίας. Παρακολουθούμε τις οδηγίες της πολιτείας και θα σας ενημερώσουμε για την συνέχεια των Περιπάτων σε επόμενο χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

2316001000 (884 & 894)

[email protected]

Share This