Επιλογή Σελίδας
28η Οκτωβρίου Εκδήλωση (μετά τη λήξη της παρέλασης) στη Χ.Α.Ν.Θ.

 «Ένας χορός τα βήματά μας»

14 πολιτιστικοί φορείς γιορτάζουν και εύχονται στη Χ.Α.Ν.Θ.

 14 Πολιτιστικοί Φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος της Χ.Α.Ν.Θ. συμμετέχουν από κοινού στην Εθνική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια συμμετέχουν σε μια συμβολική κίνηση – ενέργεια  κυκλικού χορού μπροστά από το ιστορικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ.

Με αυτή την ενέργεια υποδηλώνουν τη σημασία των τοπικών πολιτιστικών φορέων στη διατήρηση της αυθεντικής παράδοσης του τόπου και την αξιοποίησή της από τα αστικά χορευτικά στο πλαίσιο συνεργασιών και εκδηλώσεων.

 Με κυκλικό παραδοσιακό χορό περισσότεροι από 200 χορευτές όλων των πολιτιστικών φορέων, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με τους ήχους παραδοσιακών οργάνων, «αγκαλιάζουν» τη Χ.Α.Ν.Θ. και γιορτάζουν μαζί της τα 40 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της στη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης.

*Οι περιοχές που προέρχονται οι πολιτιστικοί φορείς  είναι: Άσσηρος, Γέφυρα, Δρυμός, Ευκαρπία, Θέρμη, Καλοχώρι, Λαγκαδάς, Λαγυνά, Πεντάλοφος, Περαία, Χαλάστρα. Επίσης η Βοϊακή Εστία, το Λύκειο Ελληνίδων και ο Λ.Χ.Ο. της Χ.Α.Ν.Θ.

Έναρξη εκδήλωσης αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης (περίπου στις 13:30)

Καλούμε όλους τους ανθρώπους της πόλης μας σε αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση, να γιορτάσουν μαζί μας.

 

Share This