Επιλογή Σελίδας

ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 2020 – 2021

Αγαπητά μας στελέχη,

Αγαπητοί μας γονείς ή κηδεμόνες,

Ελπίζουμε ότι είστε όλοι καλά και υγιείς.

Μετά από μία δύσκολη, πρωτόγνωρη σε όλους χρονιά, έφτασε η ώρα για δράση και παιχνίδι!

Το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, προσκαλεί όλους τους εφήβους οι οποίοι τώρα ξεκίνησαν τη Β’ Γυμνασίου (έτος γέννησης 2007) στον Α’ κύκλο της Σχολής Στελεχών, καθώς επίσης και τους εφήβους της Γ’ Γυμνασίου (έτος γέννησης 2006) και Α’ Λυκείου (έτος γέννησης 2005) στον Β’ και Γ’ κύκλο αντίστοιχα.

Α’ κύκλος   παιδιά που γεννήθηκαν το 2007, 
Β’ κύκλος   παιδιά που γεννήθηκαν το 2006, 
και Γ’ κύκλος   παιδιά που γεννήθηκαν το 2005.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Στελεχών…

Η Σχολή Στελεχών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύει περισσότερα από 800 στελέχη ετησίως, σε Θεσσαλονίκη, Ασβεστοχώρι, Αθήνα & Βόλο και αποτελεί ένα εργαστήρι μη τυπικής εκπαίδευσης, τριετούς διάρκειας για εφήβους και νέους, με θέματα όπως συνεργασία, επικοινωνία, ομαδικότητα, ηγεσία, προσφορά, λήψη αποφάσεων, εθελοντισμό κλπ.

Τι είναι η βιωματική μέθοδος…

Η βιωματική μέθοδος, η μάθηση δηλαδή μέσα από εμπειρίες, είναι ένας μη τυπικός τρόπος εκπαίδευσης και χρησιμοποιεί «το παιχνίδι» σαν εργαλείο προκειμένου να κάνει τη μάθηση δυναμική, δημιουργική και ευχάριστη. Οι έφηβοι με την ενεργό συμμετοχή τους στη Σχολή Στελεχών μπορούν να αναπτύξουν θετικούς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης της καθημερινότητας τους και να αποκτούν εμπειρίες που ενισχύουν την προσωπικότητά τους.

Στόχος είναι, η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της υπευθυνότητας και του εθελοντισμού, καθώς και των ηγετικών ικανοτήτων.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα…

Το πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών αποτελείται από τρεις κύκλους, οι οποίοι χωρίζονται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα κάθε κύκλου, αποτελείται από 20 εβδομαδιαίες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς (Ακ. έτος 2020 – 2021). Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε ομάδες Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε ομάδες που δεν θα υπερβαίνουν τα 17 άτομα. Την κάθε ομάδα συντονίζουν δύο εκπαιδευτές του τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών.

Και για φέτος, η φιλοσοφία, οι αρχές, οι στόχοι και οι σκοποί μας, παραμένουν ίδιοι και ίδιες. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρόγραμμα, θα είναι λίγο διαφορετικός από τις προηγούμενες χρονιές, χωρίς όμως να επηρεάσει στο ελάχιστο όλα τα παραπάνω.

Ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας, από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3khErse 

Στον παρακάτω πίνακα, οι ώρες που θα λειτουργήσουν τα τμήματα για το έτος 2020–2021.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Χ.Α.Ν.Θ. 2020 – 2021
(για παιδιά γεννημένα το 2007, 2006, 2005)
Α’ κύκλος (2007):Παρασκευή 17:30 – 19:00 ή Παρασκευή 19:30 – 21:00
Β’ κύκλος (2006):Παρασκευή 18:00 – 19:30 ή Παρασκευή 20:00 – 21:30
Γ’ κύκλος (2005):Παρασκευή 18:30 – 20:00 ή Παρασκευή 20:30 – 22:00

Η παρουσία σας θεωρείται υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις του προγράμματος και ενδέχεται να αποτελέσει κριτήριο επιλογής σε άλλα προγράμματα της Χ.Α.Ν., όπως στην κατασκήνωση, σε προγράμματα ανταλλαγής κ.ά..

Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, στη διάρκεια του έτους (Σ/Κ), των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και άλλων αργιών, για τις οποίες θα ενημερωθείτε σε επόμενο χρονικό διάστημα.

Πότε είναι οι εγγραφές… 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, για την κάθε ηλικιακή ομάδα ξεχωριστά, τις παρακάτω ημερομηνίες:
Α’ κύκλος (2007):Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00πμ
Β’ κύκλος (2006):Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00πμ
Γ’ κύκλος (2005):Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00πμ

 Προσοχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας !!!

Η κράτηση θέσης θα γίνει ηλεκτρονικά και ο σύνδεσμος τον οποίο θα πρέπει να επισκεφτείτε για την πραγματοποίησή της, θα κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Χ.Α.Ν.Θ. την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η κράτηση θέσης πραγματοποιείται με την καταβολή του κόστους συμμετοχής στο Ταμείο της Χ.Α.Ν.Θ. ή σε έναν από τους Τραπεζικούς μας Λογαριασμούς, υποδεικνύοντας τον μοναδικό αριθμό εγγραφής σας στο πρόγραμμα όπως αυτός προκύπτει από το ηλεκτρονικό σύστημα.

Συνεπώς, για την οριστικοποίηση της εγγραφής και την κράτηση θέσης στο αντίστοιχο Τμήμα (ημέρα και ώρα που επιθυμείτε), θα πρέπει να αποστείλετε με email στο [email protected] το καταθετήριο εξόφλησης συμμετοχής.

Υπάρχει επάρκεια θέσεων για την κάθε ηλικιακή ομάδα αλλά για την κάθε ώρα, οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες.

Κατά την εγγραφή σας :

  • Η έναρξη των εγγραφών και η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού συνδέσμου, θα πραγματοποιηθεί την ημέρα και την ώρα εγγραφής κάθε κύκλου, και όχι νωρίτερα!
  • Στην περίπτωση που η εγγραφή σε Τμήμα (μία από τις δύο προαναφερόμενες ώρες) κρίνεται αδύνατη από τις πρώτες ώρες έναρξης των εγγραφών, θα πρέπει να επιλέξετε ώρα – τμήμα του οποίου υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα και η δυνατότητα εγγραφής είναι ακόμα «ενεργή».
  • Μετά την έλευση των παραπάνω ημερομηνιών οι εγγραφές θα συνεχίζονται ακόμη και τηλεφωνικώς εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
  • Στην περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα από συμμετοχή σε προγράμματα της Χ.Α.Ν., η εγγραφή σας στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών δεν θα είναι δυνατή.

Η ετήσια συνδρομή συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι : 120€ (στην περίπτωση που το παιδί δεν έχει συμμετάσχει φέτος σε κάποιο πρόγραμμα της Χ..Α.Ν., η ετήσια εγγραφή μέλους Χ.Α.Ν.Θ. (εκ του Καταστατικού) είναι 15€ επιπλέον.

Πότε ξεκινάνε τα τμήματα…

Οι πρώτες συναντήσεις των τμημάτων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. 

Ποιος μπορεί να συμμετέχει… 

Η Σχολή Στελεχών απευθύνεται τόσο σε εφήβους που έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιο από τα προγράμματα της Χ.Α.Ν., όσο και σε κάθε παιδί αυτής της ηλικίας, που θα επιθυμούσε τώρα να εμπλακεί. Οπότε, οι φίλοι των παιδιών σας είναι ευπρόσδεκτοι.

 Για περισσότερες πληροφορίες…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματά μας μπορείτε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση : www.ymca.gr  ή στα παρακάτω τηλέφωνα και email :
Τ : 231 600 1000,  εσωτ. (4) & 0854 email : [email protected]
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε  συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Έμμα Συμεωνίδου

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών

[email protected] & 231 600 1000 εσωτ. (4) & 0854

Share This