Επιλογή Σελίδας

Αυτή τη στιγμή ο ιός CoVid-19 σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – WHO, έχει επηρεάσει πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. παρακολουθεί με σοβαρότητα, σύνεση και ψυχραιμία την εξελισσόμενη κατάσταση σε καθημερινή βάση και λαμβάνει μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των μελών της. Η υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων στα προγράμματα και των μελών μας είναι ύψιστη προτεραιότητά μας και ακολουθούμε πιστά τις επίσημες οδηγίες της Πολιτείας, βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και συμμορφωνόμαστε με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις Εγκυκλίους που τις συνοδεύουν.

 

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη του ιού COVID-19 και τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΟΔΥ, στη διεύθυνση https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/.

 

Σε σχέση με τα προγράμματα και τις εκδηλώσεις της Χ.Α.Ν.Θ.:

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού «Τάσος Παππάς» αναβάλει την υλοποίηση του 2ου μουσικού διαγωνισμού, που θα λάμβανε χώρα 27, 28 & 29/3/2020. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει στις 31/3/2020.
 • Αναβάλλεται η 31η Πηλιορείτικη Βραδιά, που θα πραγματοποιούνταν στις 18/3/2020 στο κινηματοθέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ. Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει στις 31/3/2020.
 • Ακυρώνονται οι παραστάσεις Κουκλοθεάτρου και Καραγκιόζη, που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει στις 31/3/2020.
 • Το ΔΣ της Ομοσπονδίας TAEKWON DO ITF (ΑΟΤΕ) αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή του Α’ Πανελληνίου Κυπέλλου TAEKWON DO, που θα λάμβανε χώρα στο Αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ. – ΗΡΩΝ – ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ στις 14 & 15/3/2020. Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει στις 31/3/2020.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 • Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, με την οποία αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολικών δομών της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως και τις 24/3/2020:
 • Ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο της Χ.Α.Ν.Θ.
 • Τα προγράμματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της Χ.Α.Ν.Θ.
 • Το παιδικό κέντρο ΔΙΑ-Δρασις.
 • Η λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Σχολής Στελεχών και Νέων Εθελοντών, καθώς και της Ακαδημίας Αρχηγών, αναστέλλονται μέχρι και τις 24/3/2020. Οι συναντήσεις θα αναπληρωθούν σε επόμενο διάστημα που θα ανακοινωθεί.
 • Μετά από απόφαση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναστέλλεται η λειτουργία των προγραμμάτων για παιδιά προσφυγικών οικογενειών (πρόγραμμα REACT) που διενεργούνται και εντός των εγκαταστάσεων της Χ.Α.Ν.Θ.
 • Αναστέλλεται η έναρξη του ΚΕΒΙΔΙΜ του προγράμματος REACT με τίτλο: Εκπαίδευση μεντόρων για την εργασιακή ένταξη / επανένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική αγορά εργασία, ως τις 26/3/2020. Σχετικά με την έναρξη του προγράμματος θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 • Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ, ΕΚΑΣΘ), επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ), πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ- ΕΠΕΣΘ), τα ατομικά αγωνίσματα κολύμβησης (ΚΟΕ). Τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.
 • Οι προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων όλων των αθλημάτων συνεχίζονται κανονικά κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 • Οι προπονήσεις των αθλητικών Ακαδημιών, συνεχίζονται κανονικά υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις και υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού χωρίς την παρουσία συνοδών και θεατών.

 

ΤΜΗΜΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΕΝΩΝ

 • Αναστέλλονται μέχρι τις 24/3/2020 οι προπονήσεις στα παρακάτω παιδικά τμήματα φυσικής αγωγής:
  – Μπαλέτο Vaganova
  – Μπαλέτο rad
  – Aikido
  – Aerial yoga
  – Latin
  – Hip hop
  – Breakdance
  – Fit&dance
  – Capoeira
  – Move&play
  – Pre ballet
  – Baby ballet
  – Μοντέρνος χορός
  – Ρυθμική Γυμναστική
  – Ακροβατική Γυμναστική

 

Η λειτουργία των υπολοίπων εκδηλώσεων και προγραμμάτων μας συνεχίζεται κανονικά.

 

Γενικές ανακοινώσεις

 • Ήδη πραγματοποιήθηκαν προληπτικές απολυμάνσεις όλων των εγκαταστάσεων μας στις 27/2 και στις 6/3/2020. Απολύμανση θα πραγματοποιηθεί και σήμερα 11/3/2020 στο Αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ. – ΗΡΩΝ – ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ. Επόμενη προγραμματισμένη απολύμανση για όλες τις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης είναι την Παρασκευή 13/3/2020, με το πέρας των προγραμμάτων.
 • Ακυρώνεται η μετάβαση και συμμετοχή των στελεχών μας σε προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας της Παγκόσμιας Χ.Α.Ν. – WORLD YMCA στο εξωτερικό.

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. διαβεβαιώνει τα μέλη της, τους συμμετέχοντες στα προγράμματά της ότι υπάρχει συστηματική καθημερινή παρακολούθηση της κατάστασης και αξιολογούνται τα δεδομένα και λαμβάνονται αποφάσεις είτε για αναστολή είτε για ασφαλή συνέχιση των προγραμμάτων πάντα σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και με απόλυτη συμμόρφωση στις Αποφάσεις και στις κατευθύνσεις που δίνουν τα αρμόδια συντεταγμένα Οργανα της Πολιτείας. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα της Χ.Α.Ν.Θ. (www.ymca.gr), η οποία ενημερώνεται διαρκώς.

Share This