Επιλογή Σελίδας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητά μας στελέχη,

Εκτάκτως, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών, ανά Κύκλο (ηλικιακή ομάδα) & ζώνη ώρας, σε συνάντηση εντός του κεντρικού κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ σε συγκεκριμένες αίθουσες και ώρες που θα διαβάσετε παρακάτω, με σκοπό την γνωριμία των συμμετεχόντων, την γνωριμία με το πρόγραμμα, τους στόχους και τον σκοπό του προγράμματος καθώς και τις διαδικασίες που ορίζονται.

Αντιληφθήκαμε την ανάγκη πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης, καθώς διαπιστώσαμε κατά των διαχωρισμό των παιδιών στα διάφορα Τμήματα, ότι αποτελεί μία πολύ καλή αφορμή να γνωριστούν τα μέλη της ομάδας πριν την επίσημη έναρξη του προγράμματος και να προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τυχόν επιθυμίες αλλαγής στα διάφορα Τμήματα, ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για όλους εμάς στη Σχολή Στελεχών, αποτελεί προτεραιότητά μας, πέρα από την πολύτιμη εκπαίδευση που θα λάβουν, τα παιδιά να βρίσκονται ανάμεσα σε ομάδες νέων όπου νιώθουν οικεία και ασφαλή, ώστε να απολαύσουν την διαδικασία.

 

Κύκλος / Ηλικιακή ομάδαΑ’ κύκλος (2009)Α’ κύκλος (2009)
Ζώνη Ώρας συμμετοχής κάθε ΠαρασκευήΤμήμα 17:30 – 19:00Τμήμα 19:30 – 21:00
Αίθουσα συνάντησης Πέμπτη 3 ΝοεμβρίουΘέατρο – ΙσόγειοΣεμιναρίων 303 – Β’ όροφος
Ώρα συνάντησης Πέμπτη 3 Νοεμβρίου18:0018:00

 

Κύκλος / Ηλικιακή ομάδαΒ’ κύκλος (2008)Β’ κύκλος (2008)
Ζώνη Ώρας συμμετοχής κάθε ΠαρασκευήΤμήμα 18:00 – 19:30Τμήμα 20:00 – 21:30
Αίθουσα συνάντησης Πέμπτη 3 ΝοεμβρίουΘέατρο – ΙσόγειοΣεμιναρίων 303 – Β’ όροφος
Ώρα συνάντησης Πέμπτη 3 Νοεμβρίου19:0019:00

 

Κύκλος / Ηλικιακή ομάδαΓ’ κύκλος (2007)Γ’ κύκλος (2007)
Ζώνη Ώρας συμμετοχής κάθε ΠαρασκευήΤμήμα 18:30 – 20:00Τμήμα 20:30 – 22:00
Αίθουσα συνάντησης Πέμπτη 3 ΝοεμβρίουΘέατρο – ΙσόγειοΣεμιναρίων 303 – Β’ όροφος
Ώρα συνάντησης Πέμπτη 3 Νοεμβρίου20:0020:00

 

 

Έως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, θα έχετε ενημερωθεί για τον αριθμό του Τμήματος στο οποίο προγραμματίζεται να ανήκει το παιδί σας (π.χ. Α1 ή Α5 ή Α12) λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις επιθυμιών.

Συνεπώς, στην περίπτωση που υπάρξει επιθυμία αλλαγής Τμήματος, «αμοιβαίες ανταλλαγές» θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ώστε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, τα Τμήματα να είναι τα οριστικά.

Στην περίπτωση αδυναμίας παρουσίας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, παρακαλούμε ενημερώστε μας νωρίτερα για τυχόν αλλαγές για την εξέταση του θέματος ή/και ενημερώστε φίλους των παιδιών σας που ξέρετε ότι θα δώσουν το παρόν.

Σας ενημερώνουμε πως στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών συμμετέχουν περισσότεροι από 650 νέοι και σε κάθε ζώνη ώρας κάθε κύκλου, υπάρχουν από 4 έως 8 διαφορετικά τμήματα.

Κάθε Τμήμα αποτελείται ομάδες παιδιών 15 – 22 ατόμων και την κάθε ομάδα συντονίζουν δύο εκπαιδευτές του τμήματος της Σχολής Στελεχών.

Το πρόγραμμα καθώς και τις ημερομηνίες των συναντήσεων, μπορείτε να τις βρείτε εδώ: Πρόγραμμα Συναντήσεων 2022 – 2023 – Χ.Α.Ν.Θ. (ymca.gr)

 

 

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο εκφράζονται δεκάδες επιθυμίες σας, για τοποθέτηση των παιδιών σας μαζί με συγκεκριμένους φίλους τους στο ίδιο Τμήμα.

Η τοποθέτηση πολλών παιδιών φίλων ή συμμαθητών στο ίδιο Τμήμα, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της ομάδας.

Τα γνωστά μεταξύ τους παιδιά, αν είναι πολλά, δημιουργούν τη δική τους «παρέα» απομονώνοντας τους λίγους εναπομείναντες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η λειτουργία της ομάδας και πολλά παιδιά να θέλουν να αποχωρήσουν γιατί δεν γίνονται δεκτά (κυρίως αυτά που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα) από την «παρέα».

Η Σχολή Στελεχών, εξ’ άλλου, είναι ο τόπος που τα παιδιά θα κάνουν νέους φίλους και θα καλλιεργήσουν τις ικανότητες επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων.

Εκτός αυτού, υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα στην κατάρτιση των Τμημάτων όταν υπάρχουν πολλές επιθυμίες.

Θυμίζουμε, ότι βασική προϋπόθεση συνύπαρξης παιδιών, είναι τα παιδιά να είναι γεννημένα το ίδιο ημερολογιακό έτος.

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι, ότι γονείς εκφράζουν την επιθυμία τους τα παιδιά τους να βρίσκονται στο ίδιο Τμήμα με συγκεκριμένα άτομα χωρίς όμως οι άλλοι γονείς να έχουν ενημερωθεί ή να έχουν συμφωνήσει.

Η επιθυμία του ενός γονέα μπορεί να μην είναι η ίδια με κάποιον άλλου ακόμη και αν τα παιδιά είναι συμμαθητές λόγω πιθανής κακής επιρροής του ενός παιδιού προς το άλλο.

Συνεπώς, η συναίνεση των γονέων / κηδεμόνων των παιδιών που εμφανίζονται στο πεδίο επιθυμίας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση εφόσον επιλέξατε να συμπληρώσετε την φόρμα ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Χ.Α.Ν.Θ. – ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ 2022 – 2023 (click)

 

Share This