Επιλογή Σελίδας

Μια διδακτική  διαδικτυακή ομιλία που κράτησε αμείωτο ως το τέλος  το ενδιαφέρον ενός κοινού 300 περίπου ατόμων, αθλητών, νεαρών στελεχών και γονέων, διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με τη Σχολή Στελεχών της ΧΑΝΘ. Αντικείμενο συζήτησης ήταν το διαχρονικά επίκαιρο θέμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και πιο συγκεκριμένα :«Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Μελέτη εν μέσω Πανδημίας».

Αθλητές της Χ.Α.Ν.Θ., στελέχη  και γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, έναν εξαίρετο εκπαιδευτικό , Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Μαθηματικό, ο οποίος με άμεσο και κατανοητό λόγο, παραδείγματα και επιχειρήματα έδωσε μια σειρά από απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν.

Την συζήτηση συντόνισε  Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος, ενώ ενεργά συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΧΑΝΘ Δημήτρης Γκανάκης, ο Σπύρος Αυγουστής, εκπαιδευτικός-συνεργάτης της  Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) και επαγγελματικά στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ.

«Τι σημαίνει επαγγελματικός προσανατολισμός; Σε ποια ηλικία-τάξη πρέπει ο μαθητής να αρχίσει να διερευνά τις κλίσεις του και την επιλογή του επαγγέλματος που του ταιριάζει; Πως μπορεί ένας μαθητής με συγκεκριμένα ΤΕΣΤ να αντιληφθεί τις κλίσεις και τις ικανότητές του;»

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Πετρόπουλος στη διάρκεια του online meeting. Αρκετές ερωτήσεις μετέφερε επίσης στον κ. Πετρόπουλο η Έμμα Συμεωνίδου  από παιδιά της σχολή στελεχών της ΧΑΝΘ.

«Ως ένας άνθρωπος που ασχολείται με το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού για 50 χρόνια αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την αγωνία του κόσμου των γονέων και των παιδιών για το μέλλον τους σε μια εποχή δύσκολη.  Είχαμε την ευκαιρία να θίξουμε πολλά ζητήματα σε αυτή την συζήτηση. Προσπάθησα στο χρονικό πλαίσιο που είχαμε, σύντομα και περιεκτικά να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που έγιναν. Εύχομαι και ελπίζω γονείς και παιδιά να βρήκαν χρήσιμη αυτή την συζήτηση μας», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Γκανάκης από την πλευρά του είπε: «Εάν αυτή η συζήτηση γίνονταν δια ζώσης πιστεύω δεν θα τελειώναμε ούτε σε 5 ώρες. Το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά και γονείς είναι διαχρονικά  ένα ζήτημα ευαίσθητο που απασχολεί πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Αθλητισμού και τον Δ. Καραΐσκο για την πρωτοβουλία».

Ο Σπύρος Αυγουστής, εκπαιδευτικός και συνεργάτης εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) από την πλευρά του είπε: «Η εισήγηση του κ. Πετρόπουλου ενός ανθρώπου με σαφήνεια λόγου και μεταδοτικότητα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για παιδιά και γονείς. Θα πρότεινα στην Χ.Α.Ν.Θ. να αναρτήσει το βίντεο με αυτή την ομιλία ώστε οι γονείς να έχουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό όπως και την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν ξανά με τα παιδιά τους προκειμένου να ακολουθήσει ένας μεταξύ τους γόνιμος διάλογος. Μπράβο στην ΧΑΝΘ που πρωτοπορεί σε κοινωνικές δράσεις μέσα από τις οποίες τα παιδιά βελτιώνουν την προσωπικότητα τους και βοηθούν το κοινό καλό».

Share This