Επιλογή Σελίδας

Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βιώνουμε στη χώρα μας πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού. Οι επιπτώσεις στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή μας είναι σοβαρότατες και καταναγκαστικές.

Αυτό που προέχει, όμως, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διαφύλαξη του δημόσιου αγαθού της υγείας.  Με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης και με το πρόσταγμα της κοινωνικής συνείδησής μας, πρέπει να σταθούμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί στο ύψος των περιστάσεων. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τις ευπαθείς ομάδες, το κοινωνικό σύνολο. Να διαβούμε τη στενωπό της κρίσης συντεταγμένα, με ψυχραιμία, σύνεση, πειθαρχία, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη μέχρι το τέλος, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Στη Χ.Α.Ν.Θ. από τη πρώτη στιγμή λειτουργήσαμε υπεύθυνα, σε διαρκή επαφή με τον Ε.Ο.Δ.Υ., ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας.

Παρά το ότι λειτουργούσαμε σε ασφαλές περιβάλλον με αλλεπάλληλες απολυμάνσεις, αναστείλαμε σταδιακά τις εκπαιδευτικές και τις αθλητικές δραστηριότητες, κλείσαμε τους χώρους συνάθροισης, αναβάλαμε τις εκδηλώσεις συμμορφούμενοι κάθε φορά άμεσα (αυθημερόν) στις διατάξεις των Κ.Υ.Α. και των Π.Ν.Π, που εξέδιδε η κυβέρνηση.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαρτίου, προχωράμε στην διακοπή λειτουργίας μέχρι τις 31/3/2020 του συνόλου της Χ.Α.Ν.Θ., συμμορφούμενοι στην Κ.Υ.Α της 17/03/2020.

Ελάχιστα επαγγελματικά στελέχη θα συνεχίσουν να λειτουργούν (οι περισσότεροι με τηλεργασία) στη Διοίκηση, στο λογιστήριο, στην τεχνική υπηρεσία, στα ευρωπαϊκά προγράμματα και στα προγράμματα που τρέχουν σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς (μέχρι νεωτέρας), προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της Αδελφότητας.

Η Ε.Ε. και το Δ.Σ. λειτουργούν κανονικά, είτε μέσω e-mails είτε με τηλεδιασκέψεις, παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις και λαμβάνουν τις αποφάσεις που χρειάζονται, τόσο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, όσο και εξασφάλισης της πορείας της Χ.Α.Ν.Θ.

Αγαπητά επαγγελματικά στελέχη, αγαπητοί συνεργάτες, 

θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, εκ μέρους όλων των εθελοντών, για την υπεύθυνη στάση που επιδείξατε αυτές τις μέρες, την αγάπη και τη στήριξη στη λειτουργία και στον κόσμο της Χ.Α.Ν.Θ. 

Επιβεβαιώσατε ότι οι επαγγελματίες της Χ.Α.Ν.Θ. είναι πρώτα απ’όλα Χανιώτες εθελοντές!

Σας διαβεβαιώνω ότι -παρά την προσωρινή αναγκαστική διακοπή λειτουργίας- η σχέση μας θα παραμείνει άρρηκτη και θα δυναμώσει μέσα από αυτή τη δυσκολία, που βιώνει η κοινωνία μας. Μόλις νικήσουμε τη πανδημία, θα συνεχίσετε όλοι μαζί και πάλι, ο καθένας από το πόστο του το έργο που επιτελείτε.

 

Αγαπητοί φίλοι, εθελοντές, συνάδελφοι στο Δ.Σ., μέλη των επιτροπών της Αδελφότητας, 

η παρουσία σας, η ενεργοποίησή σας, η στήριξή σας στη Χ.Α.Ν.Θ. είναι δεδομένη και αυτονόητη.

Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, για να κινητοποιηθούμε, με όποιο τρόπο μας ζητηθεί, ώστε να εξασφαλίσουμε την υπόσταση και την ομαλή συνέχιση της Αδελφότητας και μετά την πανδημία.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, μοχθήσαμε, παλέψαμε μαζί, αφιερώσαμε χρόνο και χρήμα, κάναμε θυσίες, δώσαμε την ψυχή μας και καταφέραμε να κρατήσουμε τη Χ.Α.Ν.Θ. όρθια, μεγάλη και δυνατή, παρά την κρίση και τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργήσαμε. Κι αυτό το κατορθώσαμε με ίδιες δυνάμεις, με τη στήριξη των εθελοντών και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. 

Αυτή είναι η δύναμη της Χ.Α.Ν.Θ., 100 χρόνια τώρα! Μία αλυσίδα αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς, ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, συνειδητοποιημένων εθελοντών, ενεργών πολιτών. 

Όλοι μαζί ενωμένοι, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά , τους ηλικιωμένους και όλους τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της Χ.Α.Ν.Θ. στο δεύτερο αιώνα της ζωής.

ΘΑ  ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί την κοινότητα, για να γιορτάσουμε νικητές το 2021 τα 100 χρόνια της Αδελφότητας!

Να προσέχουμε όλοι και να είμαστε σε εγρήγορση!

 

Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2020

 

Γιάννης Σωσσίδης

Πρόεδρος Δ.Σ. Χ.Α.Ν.Θ.

Share This