Επιλογή Σελίδας

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης πανηγυρίζει μια μεγάλη επιτυχία καθώς κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Ομαδικό Νεανίδων για την σεζόν 2021-22.

Η ΧΑΝΘ κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ όταν επιβλήθηκε της ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας και του ΟΑ Χανίων με 3-0. Στα ημιτελικά νίκησε τον ΓΑΟ Πειραιά με 3-0 ενώ στον μεγάλο τελικό κλήθηκε  να αντιμετωπίσει τον Τελαμώνα που είχε πρωτεύσει στο 2ο γκρουπ.

Εκεί η ΧΑΝΘ επικράτησε με 3-1. «Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά στο αμφίρροπο δεύτερο στη σειρά ματς όπου η Λεμονιά Γκαϊντατζή(ΧΑΝΘ) έκαμψε με 3-1 σετ την Αγγελική Ευμορφιάδη», ανέφερε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι το επίσημο σάιτ (httf.gr) της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Τελαμών 3-1:

Χρυσή Φωτιάδου-Μαλαματένια Παπαδημητρίου 0-3 (7-11, 9-11, 7-11)

Λεμονιά Γκαϊντατζή-Αγγελική Ευμορφιάδη 3-1 (11-6, 4-11, 14-12, 12-10)

Στέλλα Τζαρίδου-Ισιδώρα Σιμάγια 3-0 (11-1, 11-2, 11-3)

Φωτιάδου-Ευμορφιάδη 3-0 (11-7, 11-6, 11-8).

Η χρυσή ομάδα των Νεανίδων της ΧΑΝΘ αποτελείται από τις: Φωτιάδου Χρυσή, Γκαϊντατζή Λεμονιά, Τζαρίδου Στέλλα και Νικολαΐδου Σωτηρία.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» στην Πάτρα.

«Αυτός ο τίτλος είναι το επιστέγασμα μιας σκληρής προσπάθειας μηνών. Ήρθαμε εδώ ως φαβορί όμως ξέραμε καλά πως έπρεπε να υπερβάλουμε εαυτούς για να τα καταφέρουμε. Είχα προβλέψει πως ο τελικός θα ήταν δύσκολος, απέναντι σε μια επίσης καλή ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την προσπάθεια την πίστη την αγωνιστικότητα και την κατάθεση ψυχής για να έρθει αυτός ο τίτλος», δήλωσε η προπονήτρια της Χ.Α.Ν.Θ. Ευτυχία Περρή.

***Τα έπαθλα στο ομαδικό νεανίδων παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Πατρέων Παναγιώτης Πετρόπουλος, αδερφός του σπουδαίου Πατρινού μπασκετμπολίστα Κώστα Πετρόπουλου, του οποίου το όνομα έχει πάρει το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι από το 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This