Επιλογή Σελίδας

Σε μια γιορτή  εθελοντισμού και προσφοράς εξελίχθηκε η αιμοδοσία που διοργάνωσε η Χ.Α.Ν.Θ. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 14.00 περίπου το μεσημέρι, 150 αιμοδότες και  φίλοι της Χ.Α.Ν.Θ. έδωσαν το παρόν και αγκάλιασαν μια εκδήλωση που αναμένεται να γίνει θεσμός.

Η προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου απέδειξε πως υπάρχουν πολλά αποθέματα προσφοράς και αγάπης . Στο τέλος της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν  54 φιάλες αίματος. Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας γιόρτασαν , χάρηκαν, τραγούδησαν, μικροί και μεγάλοι  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  στο κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ, βάζοντας πολλά τρίποντα!  

Την αιμοδοσία  διοργάνωσε η Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης:Πηγή Ζωής, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, Καλλιπάτειρα, Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής , ενώ την υποστήριξαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ), η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ.), το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, την Ελληνική εταιρία Περιβάλλοντος (παράρτημα Θεσσαλονίκης), NouvelleAmicale, Αρωγή Θεσσαλονίκης- Ομάδα Εθελοντών Πολιτών, CatWalk, BloodOrganization.

Η Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφερε στους μικρούς επισκέπτες και τους φίλους της μια σειρά από εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο: Κουκλοθέατρο Χριστίνας Μπήτιου με τίτλο «Το Πάρτι στο Δάσος» , ενώ αργότερα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών παρακολούθησαν θεατρικό παιχνίδι ζωγραφική και μουσική με θέμα «Μια ιστορία για την αγάπη».

Ένα τραγούδι για την Αιμοδοσία

Ξεχωριστή στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η ερμηνεία της μαθήτριας της Γ Γυμνασίου στο Β Γυμνάσιο Χαριλάου, Σμαράγδας Παπαγεωργίου που έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε τη δική της σύνθεση που γράφτηκε για την εθελοντική αιμοδοσία.

Στον κύριο χώρο της Χ.Α.Ν.Θ. πραγματοποιήθηκε Έκθεση Καλλιτεχνών στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτηρίου Χ.Α.Ν.Θ. με έξι έργα Ζωγραφικής και ένα έργο γλυπτικής εμπνευσμένα από το θέμα της εκδήλωσης από τους: Οι Ζωγράφοι Στέλλα Χαβιαροπούλου (Θεσσαλονίκη), Τίνα Αρβανιτάκη (Θεσσαλονίκη), Λίτσα Μάγκου – Καραχάλιου (Αθήνα), Μαρίνα Στάθη (Αθήνα), Τζένη Παπαγεωργίου (Αθήνα), Christine CEZANNETHAUSS (Βιέννη, Αυστρία) και ο Γλύπτης, κ. Σωτήρης Νέστορας (Κατερίνη).

Και ένα μήνυμα για τον εθελοντισμό

«Με τον εθελοντισμό είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας», λέει ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και αυτό είναι το μήνυμα του εθελοντισμού και της σημερινής μέρας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου, εξήρε την πρωτοβουλία της Χ.Α.Ν.Θ. που υποστηρίχθηκε από κοινωνικά σωματεία της πόλης, ενώ η Αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ελένη Γιαννούδη τόνισε: «Μόνο με τον εθελοντισμό γίνονται πράγματα εν έτη 2019».

Η επιτυχία της εκδήλωσης μας δίνει το κίνητρο για να θεσμοθετήσουμε σε ετήσια βάση την εθελοντική αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. , τόνισε  κ Γιούλη Βροχίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Δράσης & Κοινωνικής Προσφοράς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ.

Η εθελοντική αιμοδοσία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων  Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 

Share This