Επιλογή Σελίδας

ΒΑΛΕ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΗ ..ΖΩΗ!

Εθελοντική αιμοδοσία στις 23 Νοεμβρίου,

στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, σας περιμένουμε στην εθελοντική αιμοδοσία της Χ.Α.Ν.Θ.

Η Χ.Α.Ν.Θ. γιορτάζει τη ζωή με μια μέρα προσφοράς και αλληλεγγύης και σας καλεί να βάλετε το δικό σας…καλάθι προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο : αίμα!

Τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικού εθελοντισμού της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί το Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων που ενεργοποιείται και εμπλουτίζεται με την εθελοντική προσφορά αίματος, όταν υπάρχει ανάγκη.

Η φετινή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Χ.Α.Ν.Θ. για τον εορτασμό των 100 χρόνων Μπάσκετ στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνονται παράλληλες παιδικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:

  • 12.00 Κουκλοθέατρο Χριστίνας Μπήτιου: «Το Πάρτι στο Δάσος», Κωμωδία
  • 13.00 Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8 με 12 με θεατρικό παιχνιδιού, της ζωγραφικής και  μουσική, «Μια ιστορία για την αγάπη»

Παράλληλα:

  • Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών από Θερμαΐδες ( Παράρτημα Θεσσαλονίκης Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών)
  • Έκθεση Καλλιτεχνών στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτηρίου Χ.Α.Ν.Θ. με έξι έργα Ζωγραφικής και ένα έργο Γλυπτικής εμπνευσμένα από το θέμα της εκδήλωσης από τους: Οι Ζωγράφοι Στέλλα Χαβιαροπούλου ( Θεσσαλονίκη), Τίνα Αρβανιτάκη ( Θεσσαλονίκη), Λίτσα Μάγκου – Καραχάλιου ( Αθήνα), Μαρίνα Στάθη ( Αθήνα), Τζένη Παπαγεωργίου ( Αθήνα), Christine CEZANNE THAUSS ( Βιέννη, Αυστρία) και ο Γλύπτης ο κ. Σωτήρης Νέστορας ( Κατερίνη)
  • Μουσική και Τραγούδι με συνθέσεις της μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου Σμαράγδας Παπαγεωργίου.

Στους συμμετέχοντες αιμοδότες θα δοθεί συμβολικό αναμνηστικό για την εθελοντική συμμετοχή τους στην αιμοδοσία.

Την Εθελοντική Αιμοδοσία συνδιοργανώνουν κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης: Πηγή Ζωής, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, Καλλιπάτειρα, Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Την Εθελοντική Αιμοδοσία  υποστηρίζουν: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, Ελληνική εταιρία Περιβάλλοντος (παράρτημα Θεσσαλονίκης), Nouvelle Amicale, Αρωγή Θεσσαλονίκης – Ομάδα Εθελοντών Πολιτών, CutWalk, Bloode Organization.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων  Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 

Σας περιμένουμε όλους να βάλουμε μαζί…καλάθι στη ζωή.

Με την παράκληση της μετάδοσης, αναδημοσίευσης,  αναπαραγωγής,

Πληροφορίες: Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία Χ.Α.Ν.Θ., Τ: 231 600 1000, εσωτ. 0884 & 0894 , E: socialaction@ymca.gr

Για δήλωση επιθυμίας να δώσετε αίμα εδώ.

Facebook event

 

Share This