Επιλογή Σελίδας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΧΑΝΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μένουμε ενεργοί!

Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ανάγκη της προσφοράς αίματος και μυελού των οστών είναι πιο έντονη και  πιο εμφανής στους ανθρώπους που υποβάλλονται σε συχνές μεταγγίσεις αίματος. Τώρα ο εθελοντισμός και η διάθεση προσφοράς μπορεί να γίνουν ουσιαστικές πράξεις αλληλεγγύης.

Σας προτρέπουμε να κρατήσετε διαθέσιμα 10 λεπτά από την ημέρα σας, το  ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  για να συμμετέχετε μαζί μας στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΘ.

«Η επιτυχία της περσινής  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στη ΧΑΝΘ,  αλλά και η μεγάλη ανάγκη για αίμα και μυελού των οστών, μας ωθεί στη διοργάνωση εκ νέου μιας τέτοιου είδους δράσης σε συνδιοργάνωση με άλλους 12 κοινωνικούς φορείς της πόλης μας και όχι μόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν συνδιοργανωτές στην περσινή εκδήλωση και είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι και νέοι φορείς θέλουν να συμπράξουν μαζί μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ των προτέρων  τους  εθελοντές ΧΑΝΘ και τους εθελοντές των συνδιοργανωτών φορέων Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, Καλλιπάτειρα, Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, που θα συμμετέχουν με το παράδειγμά τους στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ Χ.Α.Ν.Θ., το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020» τόνισε η Γιούλη Βροχίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ.

Η Αρίστη Τζώνη, Επικεφαλής του Τομέα Άνθρωπος και Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ. συμπληρώνει σχετικά: «Τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Εθελοντισμού της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί το Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων που ενεργοποιείται και εμπλουτίζεται με την εθελοντική προσφορά αίματος, όταν υπάρχει ανάγκη. Η δωρεά μυελού ων οστών, είναι μια εξίσου σημαντική πράξη για την οποία πρέπει να ενημερωθούμε και να βρει εθελοντές. Με προσοχή και με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων υγιεινής λόγω Covid -19, παραμένουμε ενεργοί εθελοντές και σας καλούμε στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας στη Χ.Α.Ν.Θ. για να προσφέρετε αίμα και να ενημερωθείτε για το πώς θα μπορέσετε να γίνετε δότες μυελού των οστών Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές φορείς. Ευχαριστούμε τους εθελοντές της πόλης.»

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Τα 10 λεπτά ανώδυνης προσφοράς αίματος μπορούν να σώσουν 3 ζωές!

«Μα με τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά.

Όσοι θα αντέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με το παράδειγμά σας στην Εκδήλωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να δώσετε λίγο από το αίμα σας!

Επιθυμώ να δηλώσω εθελοντής αιμοδότης

Τι πρέπει να γνωρίζει ο αιμοδότης

Γιατί να γίνω εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών

ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χ.Α.Ν.Θ.

Κοινωνικός Εθελοντισμός

Τ. 231 600 1000, εσωτ. 894 και 884

https://ymca.gr/drasi-koinoniki-prosfora/programmata-ethelontismou-2/

https://www.facebook.com/YmcaThessalonikiSocialAction/

Share This