Επιλογή Σελίδας

Εδώ, μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική  φόρμα για να λάβετε μέρος στην αιμοδοσία της επόμενης εβδομάδας (Σάββατο 28 Νοεμβρίου).

Περισσότερες από 154 συμμετοχές εθελοντών αιμοδοτών, 75 εθελοντικές συμμετοχές με προγραμματισμένο ραντεβού, 50 φιάλες αίματος και 24 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο προσφοράς που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. που διοργανώθηκε στο κεντρικό της κτίριο το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, όχι μόνο στέφθηκε με επιτυχία, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης εθελοντών, θα επαναληφθεί και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο ίδιο μέρος από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. 

Τα μέλη των 16 σωματείων και κοινωνικών φορέων που στήριξαν και στηρίζουν την εκδήλωση αποδεικνύουν ότι στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούμε αποστάσεις από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη! Οι 16 κοινωνικοί φορείς είναι: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Η συγκινητική προσέλευση των συμπολιτών μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο δημιουργεί τις συνθήκες όχι μόνο για μια νέα αιμοδοσία, αλλά για τη διοργάνωση δράσεων που στηρίζουν αυτούς που έχουν ανάγκη ειδικά αυτή την περίοδο.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, καθώς και αυτή που θα ακολουθήσει, είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία  (μεσογειακή αναιμία). Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Έτσι, το επόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη Εθελοντική Αιμοδοσία, με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε προκαθορισμένα ραντεβού, όπως ορίζεται η διαδικασία με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ.

Η εκδήλωση στηρίζεται από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Χορτιάτη, Καλαμαριάς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Σας ευχαριστούμε που ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες που ζούμε, μας βοηθήσατε να δείξουμε αλληλεγγύη και να μένουμε ενεργοί εθελοντές!

Αναζητήστε στο site της Χ.Α.Ν.Θ. ymca.gr και στη σελίδα ΧΑΝΘ – YMCA Thessaloniki στο Facebook την εκδήλωση της  αιμοδοσίας, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική  φόρμα για να λάβετε μέρος στην αιμοδοσία της επόμενης εβδομάδας.

Πληροφορίες: [email protected] και στο 231 600 1000, εσωτ. 0880 (ώρες 10.00-14.00)

Μένουμε ασφαλείς – Μένουμε ενεργοί εθελοντές – Μένουμε Χ.Α.Ν.Θ.

  

Share This