Επιλογή Σελίδας

Εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Νοεμβρίου 2020

στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.

μένουμε ενεργές και ενεργοί

Από τον εθελοντισμό και την προσφορά δεν τηρούμε αποστάσεις

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ οι ανάγκες για αίμα γίνονται κάθε μέρα και περισσότερες.

Μπορεί το γενικό απαγορευτικό να αναβάλει τις δραστηριότητές μας, όμως η προσφορά προς τον συνάνθρωπο ειδικά όταν πρόκειται για ζήτημα υγείας, δεν χωρά καμιά αναβολή!

Ξεκλειδώστε κάθε σας αναστολή και ενώστε τη φωνή με τους συλλόγους και τα σωματεία της πόλης μας, με τους φορείς που δεκαετίες τώρα δίνουν το παράδειγμα της προσφοράς:

Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Όλοι μαζί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 14.00 το μεσημέρι λέμε ΝΑΙ στην προσφορά και τον εθελοντισμό , απλώνουμε το χέρι τώρα που η πανδημία μας δοκιμάζει όλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ., αποτελεί  συνδιοργάνωση 16 φορέων της πόλης και θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων.

Αλυσίδα ζωής

Με τον συμβολικό τίτλο «Πρόσωπα , αλυσίδα ζωής» την ίδια ημέρα θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτιρίου ΧΑΝΘ,  έκθεση ζωγραφικής που αποτυπώνει την αξία του ανθρώπου ως λήπτη και δότη αλληλεγγύης, ένα αναγκαίο δίπολο ρόλων του ανθρώπου στην καθημερινή του ζωή.

Παράλληλα, μια Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο “Πρόσωπα, αλυσίδα ζωής” θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτηρίου Χ.Α.Ν.Θ. συμβολίζοντας την αξία του ανθρώπου ως λήπτης και δότης αλληλεγγύης, ένα αναγκαίο δίπολο ρόλων του ανθρώπου στην καθημερινή του ζωή. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέλλα Χαβιαροπούλου, Πηνελόπη Καπετανούδη, Jamil Khan, Ζακλίν Δελασούδα, Μαρίνα Στάθη, Πολύμνια Αργύρη και Αγγέλα Βάγια..

 

Αιμοδοσία σε συνθήκες πανδημίας; Λέμε ΝΑΙ στη ζωή!

Η φετινή εθελοντική αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» , έναν σύλλογο που προσφέρει αίμα σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία. Στη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες  μυελού των οστών.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατών από την Covid -19 λοίμωξη, οι υποψήφιοι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών δε θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία αιμοδοσίας, και να μην έχουν συμπτώματα του ιού όπως βήχα πυρετό, πονόλαιμο. Οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν και ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων, εφόσον το επιθυμούν. Καθώς, όμως, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά αποφεύγεται η λήψη στοματικού επιχρίσματος με στυλεούς. Επιτρέπεται μόνο αιμοληψία αν ο εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να εγγραφεί και ως δότης αιμοποιητικών κυττάρων.

Η προσέλευση στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. θα γίνεται με μάσκα και σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Για το ραντεβού σας, δηλώστε εδώ!

COVID -19 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ.ν

Τι πρέπει να γνωρίζει ο αιμοδότης

Γιατί να γίνω εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών

Δείτε περισσότερες πληροφορίες:Εκδήλωση Facebook

 

Share This