Επιλογή Σελίδας

Αναχώρηση: Σάββατο 4/12/21 & ώρα 8:00

Επιστροφή: Κυριακή 5/12/21 & ώρα 20:00

Κόστος συμμετοχής: 180€/άτομο

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις, όλα τα γεύματα, όλες οι δραστηριότητες, καθώς και η διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενώνα.

 

Δραστηριότητες

Ποδήλατο στο παραλίμνιο δάσος της μεγάλης Πρέσπας

Ξεκινάμε από τον Λαιμό και ακολουθώντας χωματόδρομο, κατευθυνόμαστε προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί, θα συνεχίσουμε δίπλα από τα χωράφια με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών και σε χωματόδρομο δίπλα από το παραλίμνιο δάσος της μεγάλης Πρέσπας για να καταλήξουμε σε μια όμορφη παραλία της λίμνης.

Πεζοπορία στον Άγιο Αχίλλειο

Ο Άγιος Αχίλλειος είναι ένα μικρό νησάκι στην καρδιά του υδροβιότοπου στη Μικρή Πρέσπα. Συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας πλωτής πεζογέφυρας μήκους 600μ. Κάνοντας τον γύρο του νησιού, θα θαυμάσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, θα συναντήσουμε τα ερείπια της Βασιλικής εκκλησίας που έχτισε ο Σαμουήλ Β, ο “Τσάρος των Βουλγάρων”, τα 10 Εκκλησάκια που είναι διάσπαρτα και θα μάθουμε για την αρχαία πόλη του Λύκα και για τον μύθο του νησιού.

 Πεζοπορία και αναρρίχηση

Συναρπαστική εξόρμηση στην πιο απόμερη πλευρά της μεγάλης Πρέσπας. Ακολουθώντας πανέμορφα μονοπάτια, θα επισκεφθούμε το ασκηταριό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το ακρωτήριο Ρότι, που είναι το βορειότερο σημείο της ελληνικής πλευράς, με πανοραμική θέα σε όλη την μεγάλη Πρέσπα και στο τριεθνές, το σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα των 3 χωρών.

Για τη συνέχεια έχουμε αναρρίχηση δίπλα στη λίμνη!

Εισαγωγή στον κάθετο κόσμο της αναρρίχησης με φόντο ένα μαγευτικό τοπίο στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Οι χαραγμένες στον βράχο διαδρομές, δίνουν την επιλογή για εύκολη αλλά και πιο απαιτητική αναρρίχηση.

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ: https://ymca.gr/paidikes-kataskinoseis/ekdromes/

 

Για εγγραφές και πληροφορίες:

Χ.Α.Ν.Θ.: | Tηλ.: +30 231 600 1000 (εσωτ.#850) | e-mail: [email protected]

Share This