Επιλογή Σελίδας

Μήπως κάνεις συνέχεια ερωτήσεις και ερευνάς τα πάντα γύρω σου σαν ντετέκτιβ;

Μήπως θεωρείς την τεχνολογία υπερδύναμη και οραματίζεσαι τρελές κατασκευές;

Μήπως θέλεις να πειραματιστείς με τις σούπερ ιδέες σου στον πραγματικό κόσμο;

Μήπως η εξερεύνηση στην φύση, οι περιπέτειες με φίλους και η διασκέδαση στον ήλιο κάνουν την καρδιά σου να χτυπά γρηγορότερα;

Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ τότε το FIRST® LEGO® LEAGUE CAMPUS θα απογειώσει το καλοκαίρι σου και θα θέσει την εκπαιδευτική σου πορεία σε μοναδική τροχιά γύρω από τον κόσμο του αύριο!

 

Το Πρόγραμμα

Το FIRST® LEGO® LEAGUE CAMPUS αποτελεί μία μοναδική κατασκηνωτική εμπειρία διεθνών προδιαγραφών η οποία έρχεται για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα από την Eduact !

Το FIRST® LEGO® LEAGUE είναι ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Διεξάγεται ως πρωτάθλημα κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως, ενώ είναι αναγνωρισμένο και από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Εκπαιδευτική εμπειρία

Οι ανησυχίες των νεαρών καινοτόμων πολλές, οι παιδικές τους ανάγκες πολυδιάστατες και το καλοκαίρι μεγάλο… τι καλύτερο από κατασκηνωτική διασκέδαση σε ένα εκπαιδευτικό CAMPUS παγκόσμιου βεληνεκούς όπου οι προκλήσεις του αύριο γίνονται περιπέτειες του σήμερα ?

Στο CAMPUS oι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας βοηθώντας τους να καλλιεργήσουν τον τρόπο σκέψης που θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του αύριο.

  • – Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • – Innovation Project Workshops
  • – Soft Skills & Career Readiness Workshops
  • – Κατασκηνωτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.: θάλασσα, ιστιοπλοΐα, κανό, αθλητικά, στίβος περιπέτειας

Ηλικίες: 6-16 ετών

Μέσω του καθημερινού, ολοήμερου εκπαιδευτικού κατασκηνωτικού CAMPUS θα καλλιεργήσουμε:
– Πρώιμες επαγγελματικές δεξιότητες
– Ολιστική μαθησιακή αντίληψη
– Δεξιότητες 21ου αιώνα
– Υπολογιστική Σκέψη και S.T.E.M ικανότητες
– Κατασκηνωτικό πνεύμα και συνείδηση
– Διασκέδαση
-Δυνατές φιλίες και τις καλύτερες αναμνήσεις του καλοκαιριού

Η Κατασκηνωτική φιλοσοφία της Χ.Α.Ν.Θ.

Η κατασκήνωση προσφέρει εμπειρίες,πρωτόγνωρες, διασκεδαστικές, αξέχαστες εμπειρίες. Τα παιδιά για πολλά χρόνια θυμούνται ότι κατάφεραν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να καταφέρουν. Και τα συναισθήματα που βιώνουν δεν περιγράφονται.
Στην κατασκήνωση κάνουμε φίλους, πραγματικούς, που κρατάνε για μια ζωή. Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη, αποκτούμε κοινές εμπειρίες, μεγαλώνουμε μαζί.
Η κατασκήνωση δίνει την ευκαιρία στους κατασκηνωτές, να ζήσουν ομαδικά, να έρθουν σε επαφή με την φύση, μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, βιώνοντας παράλληλα την ομαλή κοινωνικοποίηση.
Τα παιδιά αποκτούν αρχές και αξίες, γίνονται πιο υπεύθυνα, ανεξαρτητοποιούνται και μαθαίνουν να πετάνε στα πόδια τους. Φυσικά, είμαστε πάντα δίπλα τους,αλλά για να τους ενδυναμώνουμε χωρίς να τους προσφέρουμε έτοιμες λύσεις, αλλά να τους βοηθάμε να λύνουν μόνοι τους τα προβλήματα τους.

Δείτε περισσότερα για την Κατασκήνωση, ΕΔΩ!

Παιδαγωγικός Σχεδιασμός

Ο παιδαγωγικός σχεδιασμός του πρωταθλήματος FIRST® LEGO® LEAGUE αποτελεί επιμέλεια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) με εμπειρία 40 ετών στην δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου στον κλάδο του STEM και των Νέων Τεχνολογιών ενώ υποστηρικτικό υλικό και εξοπλισμό προσφέρει ο εκπαιδευτικός τομέας της LEGO® (LEGO® Education).

Τα προγράμματα της FIRST® προωθούν την ολιστική καλλιέργεια δεξιοτήτων του ατόμου
Γνωστικές Δεξιότητες – λήψη αποφάσεων, γνώση του αντικειμένου (μαθηματικά, επιστήμη), συλλογιστική, επίλυση προβλημάτων
Σωματικές Δεξιότητες- χωρική, λεπτή και αδρή κινητικότητα
Δημιουργικές Δεξιότητες – ευρηματική σκέψη, εφευρετικότητα
Συναισθηματικές Δεξιότητες – αυτοπεποίθηση, δέσμευση, κίνητρα,
αυτοαποτελεσματικότητα, επιμονή
Κοινωνικές Δεξιότητες – συνεργασία, επικοινωνία, διαπροσωπικές, κοινωνικές σχέσεις

Η εμπειρία της κατασκήνωσης εισάγεται από την Eduact, Operational Partner του FIRST® LEGO® LEAGUE στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, με δεκαετή εμπειρία στο πρόγραμμα.
Η κατασκήνωση στελεχώνεται από άριστους προπονητές και παιδαγωγούς της Eduact με την υποστήριξη έμπειρων κατασκηνωτικών στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ. φέρνοντας στα παιδιά μια αποκλειστική εμπειρία. Απόλυτη υπευθυνότητα, διακριτική ευαισθησία και το αστείρευτο κέφι χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων τους ανθρώπους της κατασκήνωσης οι οποίοι θα συνοδεύσουν τα παιδιά στην μοναδική αυτή εμπειρία γνώσης και ζωής.

 

Οι κατασκηνώσεις μας λειτουργούν σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες της κυβέρνησης.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΕΔΩ!

 

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ!

Share This