Επιλογή Σελίδας

Για 9η χρονιά πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κ.Ο.Θ. που φέτος ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Χ.Α.Ν.Θ.

Από το 2012 που ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες συναυλίες της Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ. καθιερώθηκαν άμεσα ως θεσμός, αφού αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, που γέμιζε ασφυκτικά κάθε χρόνο το Κλειστό Γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. Μίμης Τσικίνας. Η πανδημία διέκοψε πέρυσι την αδιάλειπτη πραγματοποίησή τους, όμως φέτος, στα 100 χρόνια της Χ.Α.Ν.Θ., η αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία επέστρεψε δυναμικά και μάλιστα για πρώτη φορά σε άλλο χώρο, αφού φέτος φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο επίσης γέμισε από τους φίλους της μουσικής.

Η Κ.Ο.Θ. υπό τη διεύθυνση της Καλλιτεχνικής της Διευθύντριας Ζωής Τσόκανου και σε συνεργασία με τη Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε διδασκαλία Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου, παρουσίασε αριστουργήματα της ρωσικής μουσικής, από συνθέτες όπως ο Τσαϊκόφσκι, ο Προκόφιεφ, ο Μποροντίν, ο Ρίμσκι-Κόρσακοφ και ο Ουκρανός Λεόντοβιτς.

Σολίστ στο τσέλο ήταν ο Γερμανός βιρτουόζος Maximilian Hornung που καθήλωσε το κοινό στις ‘Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα ροκοκό’ του Τσαϊκόφσκι γνωρίζοντας δικαίως την αποθέωση για την ερμηνεία του σε αυτό το άκρως απαιτητικό έργο. Αφού ευχαρίστησε στα ελληνικά το ενθουσιασμένο κοινό προσέφερε για bis και ένα απόσπασμα από το ‘Νοτούρνο για τσέλο’, επίσης του Τσαϊκόφσκι.

Το bis της ορχήστρας λίγο αργότερα, ξεκίνησε με απόσπασμα από το έργο ‘A day in life’ του εξάρχοντα βιολιστή της Κ.Ο.Θ. Αντώνη Σουσάμογλου, που γράφτηκε ακριβώς για τα 100 χρόνια της Χ.Α.Ν.Θ. και ολοκληρώθηκε κατανυκτικά με την Άγια Νύχτα. Το κοινό επιβράβευσε με πεντάλεπτο χειροκρότημα όλους τους συντελεστές.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ελένη Αθανασιάδου, ο Πρόεδρος του Ο.Μ.Μ.Θ. Βασίλης Γάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. Στάθης Γεωργιάδης, ο οποίος έχει περάσει πρόσφατα και από τον προεδρικό θώκο της Χ.Α.Ν.Θ., ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ Χ.Α.Ν.Θ.: Τιτάν

ΧΟΡΗΓΟΙ: Johnson’s Store, Γιολάντα Πεπέ, Τερκενλής, Tzimas Cosmetics, Nak Shoes

 

Share This