Επιλογή Σελίδας

Με αγάπη, φροντίδα , συνέπεια και μεθοδικότητα ο Γιάννης Μαχίλης προπονητής της ομάδας Υδατοσφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. (water polo)και Υπεύθυνος του Τμήματος, τα τελευταία 15 χρόνια αγωνίζεται με στόχο να μάθει στους αθλητές τα μυστικά του πόλο αλλά κυρίως να μεταδώσει στα παιδιά την αγάπη τους για το ιδιαίτερα δημοφιλές αυτό άθλημα.  Ο Γ. Μαχίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ymca.gr  είπε τα εξής:

«Πέρασαν πάνω από 15 χρόνια  από τότε που δέχτηκα  πρόταση να αλλάξω επαγγελματική στέγη. Από τον Ο.Φ.Θ., με τον οποίο είχα συνεργαστεί για 30 ολόκληρα χρόνια, μεταπήδησα στην οικογένεια της ΧΑΝΘ. Θα  έλεγα με μεγάλη ευκολία πως η ΧΑΝΘ είναι το δεύτερο σπίτι με την ανάλογη οικογενειακή ατμόσφαιρα»

-Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξεχωρίζεις στο διάστημα της παρουσίας σου στη ΧΑΝΘ;

«Κάθε στιγμή που βλέπεις έναν αθλητή ευτυχισμένο και ευχαριστημένο στην προπόνηση ή τον αγώνα, μετά την επίτευξη ενός  μικρού ή μεγάλου στόχου  νιώθεις χαρούμενος και ευλογημένος. Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Ως ομάδα, πολλές είναι οι καλές στιγμές αλλά τη χρονιά που επαναδραστηριοποιήθηκε το ανδρικό τμήμα με νεαρούς παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας και καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία νομίζω ήταν η πιο δυνατή στιγμή για όλους μας».

-Τι ιδιαίτερο προσφέρει το άθλημα της υδατοσφαίρισης και τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους γονείς;

«Οι γονείς που πήραν την απόφαση να εντάξουν τα παιδιά τους στο άθλημα της υδατοσφαίρισης πρέπει να ξέρουν ότι έκαναν την καλύτερη κίνηση. Το άθλημα μας προσφέρει ένα συνδυασμό πλεονεκτημάτων που κάνουν την προπόνηση πιο ευχάριστη και ασφαλή (επαφή με το νερό, αποφυγή τραυματισμών, κοινωνικοποίηση κτλ.). Στους γονείς θα ήθελα να πω να έχουν εμπιστοσύνη στους προπονητές, να είναι κοντά στα παιδιά τους στις επιτυχίες και στις αποτυχίες και να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα βοηθώντας πάντα προς τον κοινό στόχο την καλύτερη πρόοδο των παιδιών τους».

-Πως αντιμετώπισες την διακοπή προπονήσεων και αγώνων και ποια η σχέση που προσπαθείς να διατηρήσεις με τους αθλητές σου για να παραμείνουν σε φόρμα;

«Η διακοπή των προπονήσεων και των αγώνων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένα μεγάλο σοκ για όλους (αθλητές, προπονητές),το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με την συχνή επικοινωνία, την ατομική άσκηση στο σπίτι και το απαραίτητο χιούμορ».

-Υπάρχει κάποιος στόχος που έχεις θέσει για το τμήμα και θέλεις να τον κατακτήσεις;

«Ο βασικότερος στόχος μας με τους συνεργάτες μου είναι να μεταδώσουμε στα μικρά παιδιά την αγάπη για το άθλημα της υδατοσφαίρισης και την οικογένεια της ΧΑΝΘ. Ασφαλώς παιχνίδι με παιχνίδι θέλουμε η ομάδα να παρουσιάζεται βελτιωμένη και με περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι της

-Πως βλέπεις την επόμενη μέρα για τον αθλητισμό;

«Η επόμενη μέρα στον αθλητισμό θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη αρκεί να βρίσκουμε τον τρόπο να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, εμπόδια και να προσαρμοζόμαστε γρήγορα σε όλες τις συνθήκες που συναντάμε».

*** Ο Γιάννης Μαχίλης ως  Ομοσπονδιακός τεχνικός στην κολύμβηση για άτομα με αναπηρία το 2018 οδήγησε την 17χρονη τότε Μαρία Τσάκωνα στην 2η θέση στα 50 μ. πεταλούδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό.

Share This