Επιλογή Σελίδας

Το τμήμα Tae Kwon Do είναι ένα από τα πιο δραστήρια της Χ.Α.Ν.Θ. με αναρίθμητες επιτυχίες, μετάλλια, συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά αλλά και ανάδειξη διεθνών αθλητών. Η παρουσία του Γιάννη Ουζούνη από το 1999 στην θέση του Υπεύθυνου Προπονητή του τμήματος υπήρξε αναμφισβήτητα καθοριστική στην ραγδαία εξέλιξη που το Tae Kwon Do είχε στην Χ.Α.Ν.Θ. Ο έμπειρος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ymca.gr μιλάει για τις στιγμές που ξεχωρίζει σε αυτή την πολυετή διαδρομή του ενώ μεταξύ άλλων σχολιάζει και την δύσκολη σημερινή περίοδο:

-Τι σημαίνει για σένα η ΧΑΝΘ;

«Ήταν Νοέμβριος 1999 όταν με πληροφόρησε ένας φίλος ότι υπάρχει μια θέση προπονητή στη ΧΑΝΘ, αμέσως ρώτησα τον δάσκαλο μου ,οπού ήδη έκανα τα πρώτα μου βήματα ως προπονητής, τι να κάνω και μου απάντησε “να ανοίξω τα φτερά μου να πετάξω”. Έτσι βρέθηκα να περνάω συνέντευξη με τον κ. Πετρίδη, «Λοιπόν πιτσιρίκο μ’ αρέσεις είσαι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε», μου είπε και εκεί άρχισαν όλα. Δε πίστευα ποτέ όταν περνούσα την μεγάλη διπλή πόρτα του παλαιού κτιρίου ότι η ΧΑΝΘ θα γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Για μένα λοιπόν ΧΑΝΘ σημαίνει σιγουριά, ασφάλεια, ηρεμία και μέρος έκφρασης ακριβώς όπως το σπίτι μου»

-Ως προπονητής του τμήματος Ταε Κβο Ντο ποιες είναι οι στιγμές που ξεχωρίζεις στα τόσα χρόνια της παρουσίας σου στη ΧΑΝΘ;

«Είμαι τυχερός γιατί έχω ζήσει με τα χρώματα τις ΧΑΝΘ πάρα πολλές ξεχωριστές στιγμές, αλλά νομίζω οι κερδισμένοι τελικοί των αθλητών που κατάφεραν να μπουν στην Εθνική Ελλάδος θα μου μείνουν αξέχαστοι. Είναι η κορύφωση του αθλητή , εκεί αισθάνεσαι πως ξεπληρώνονται  οι προσπάθειες που έχουμε κάνει προπονητής και αθλητής για να φτάσουμε επιτέλους στη κορυφή. Ακόμη μια αξέχαστη στιγμή είναι η επιλογή μου ως ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθην στη Θεσσαλονίκη το 2016 με την κατάκτηση της 3ης θέσης από την Ελλάδα».

-Στη περίοδο που διανύουμε πως αντιμετωπίζεις την διακοπή προπονήσεων και αγώνων και ποια η σχέση που προσπαθείς να διατηρήσεις με τους αθλητές σου για να παραμείνουν σε φόρμα;

«Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο μέλημα μου είναι να παραμείνουν οι αθλητές και οι οικογένειες τους υγιείς αλλά και ενεργοί γι’ αυτό προσπάθησα μέσω διαδικτύου να τους υπενθυμίζω κάποιους κανόνες υγιεινής αλλά και να τους κρατάω ενεργούς με προπονήσεις μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας»

-Τι μηνύματα θα ήθελες να στείλεις σε γονείς και αθλητές;

«Να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή για να μπορέσουμε άλλη μια φορά να βγούμε νικητές από τον δύσκολο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί και ξανασμίξουμε όπως πριν στο σύλλογο της καρδιάς μας την ΧΑΝΘ».

-Πως βλέπεις την επόμενη μέρα για τον αθλητισμό;

«Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα αλλά οι άνθρωποι του αθλητισμού ξέρουν πολύ καλά ότι αν μείνεις λίγο πίσω πρέπει να τα δώσεις όλα για βγεις μπροστά και να κερδίσεις, αυτό πρέπει να κάνουμε να τα δώσουμε όλα, πολιτεία, παράγοντες, προπονητές, αθλητές και γονείς όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε αν θέλουμε τα παιδιά μας να ξαναγευτούν αυτά που προσφέρει ο αθλητισμός»

**Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την διάρκεια της καραντίνας το τμήμα Tae Kwon Do βρίσκονταν σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με αθλητές και γονείς. Προχώρησε τάχιστα στην σχεδίαση ενός προγράμματος διαδικτυακών προπονήσεων ενώ διοργανώθηκε (με μεγάλη επιτυχία) μέχρι και διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το Tae Kwon Do.

https://www.facebook.com/783451071832661/videos/238625430582764/?epa=SEARCH_BOX

https://www.facebook.com/783451071832661/photos/a.803196369858131/1458286867682408/?type=3&theater

Share This