Επιλογή Σελίδας
Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος 2019
 «Γιορτάζουμε στους Κήπους του Πασά»
Τετάρτη  5 Ιουνίου 2019, ώρες 18:00-21:00
4η χρονιά δράσεων στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά
(πάνω από το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος)

Η Χ.Α.Ν.Θ, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας» (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – PerrotisCollege),  το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος  2019.

Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με τίτλο «Ελάτε να βάλουμε το νερό στ’ αυλάκι στους Κήπους του Πασά», προκειμένου να διασωθεί το πάρκο και αυτός ο ιστορικός τόπος, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη και να αποδοθεί στους κατοίκους της. Με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συναρμόδιων Αντιδημαρχιών τις τρεις προηγούμενες χρονιές πετύχαμε το πάρκο να είναι καθαρό, φροντισμένο, καταπράσινο αλλά και να επανεγκατασταθεί η αντλία για την ανακύκλωση στην κυκλοφορία του νερού.

Για να υπάρχει συνέχεια σε αυτό το όμορφο πάρκο, θα πρέπει όλοι μας  και κυρίως τα σχολεία, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, η νεολαία  και οι κάτοικοι της περιοχής να αγκαλιάσουν το πάρκο, να το παρακολουθούν, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, να νοιάζονται για αυτό.

Με τη φετινή μας εκδήλωση, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να δώσουμε στους Κήπους του Πασά ζωή και περιεχόμενο επιλέγοντας το πάρκο αυτό, ως τόπο καλλιτεχνικής έμπνευσης, αυθορμητισμού και παιχνιδιού παιδιών, χαλάρωσης και ευεξίας μεγαλύτερων.

Σας  προσκαλούμε να επισκεφτείτε το πάρκο την Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 18.00 – 21.00 για να διασκεδάσετε με μουσικά events, χορευτικές εκδηλώσεις, δενδροφύτευση, παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους και πολλές άλλες εκπλήξεις! Φεύγοντας από το πάρκο ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα σας χαρίσει ένα όμορφο λουλούδι.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η ομάδα «Κύκλος Κρουστών Θεσσαλονίκης», η Ορχήστρα του 7ου Γ.Ε.Λ., με Ελληνική μουσική, το μουσικό σχήμα «Γιαφ Γιουφ» με ρεμπέτικες μελωδίες, η Χορευτική Ομάδα του ΚΑΠΗ της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και το ρεμπέτικο τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της Χ.Α.Ν.Θ. Ακόμη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Γυμναστική στο Πάρκο» και η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς πρόγραμμα Pilates ανοιχτό προς όλους. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κ. Μακεδονίας συμμετέχει με την ενημερωτική εκστρατεία εναντίον των πλαστικών μιας χρήσης «Plastic is NO fantastic”, με ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις της ΕΕ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και το επιδαπέδιο παιχνίδι. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν ωφελούμενοι του προγράμματος REACT του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συμμετέχουν με δενδροφύτευση στους χώρους του Πάρκου.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

  • ΧΑΝΘ: Αριάδνη Αλεξίου, 231 600 1000, εσωτ 0894, Αρίστη Τζώνη 2316001000, εσωτ. 0884, & 6985877954
  • Παράρτημα Θεσσαλονίκης ΕΛΛΕΤ: Βασίλης Κονιόρδος- 6973307305, Άννα Σαραϊδάρη- 6972404860
  • 7ο ΓΕΛ: Γρηγόρης Μαυροκωστίδης- 6972071083
  • Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect: Κατερίνα Ρουμελιώτη – 2310 492 853
  • Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος : Πασχαλία Κιοσσέ – 2313318373, K. Κανλής -76, -83, Χ. Ζέτη -91
Share This