Επιλογή Σελίδας

Μια ξεχωριστή μορφή του Θεσσαλονικιώτικου μπάσκετ, έναν άνθρωπο που άφησε την σφραγίδα του όπου κι αν εργάστηκε, με σημαντική συμβολή στο αναπτυξιακό μπάσκετ, ο Γκάρι Αρουτιούνοβ, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Γκάρι υπήρξε ένας ακάματος εργάτης-υπηρέτης του αθλήματος. Εργάστηκε στα τμήματα υποδομής της Χ.Α.Ν.Θ. για περισσότερο από 10 χρόνια (2002-2013) αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη σε αυτούς που τον διαδέχθηκαν.

«Οι αναπτυξιακές ηλικίες για σένα ήταν τρόπος ζωής και το δίδαξες με όλο σου το “είναι” στην αξιοζήλευτη καριέρα σου , με αποκορύφωμα την 10ετή παρουσία σου στην αγαπημένη μας Χ.Α.Ν.Θ… Αδικία για τους προπονητές των αναπτυξιακών ηλικιών που δεν θα σε γνωρίσουν…

Είχες εμμονή να μπορούμε να απαντήσουμε το “γιατί” εφαρμόζουμε το οτιδήποτε μέσα στην προπόνηση και το γήπεδο…Αυτό το γιατί μας το άφησες σήμερα αναπάντητο..Η κληρονομιά σου και το έργο σου μεγάλο… Φίλε, Πατέρα, Δάσκαλε…Γκάρι Αριουτούνοβ σε ευγνωμονούμε», έγραψε ο Νίκος Σερέτης Υπεύθυνος των Ακαδημιών της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο Γκάρι Αρουτιούνοβ, γεννήθηκε στην Τιφλίδα το 1946 και έπαιξε  σε όλες τις εθνικές ομάδες της ΕΣΣΔ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πολυτεχνείο της Τιφλίδας και στη γυμναστική ακαδημία με ειδικότητα μπάσκετ.

Από το 1972 εργάστηκε ως προπονητής ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες μέχρι την εθνική ομάδα ως πρώτος προπονητής και βοηθός στην εθνική γυναικών της ΕΣΣΔ. Έχει τιμηθεί σαν διακεκριμένος προπονητής της χώρας του.

Το 1991 τον κάλεσε να δουλέψει στην Ελλάδα ο Απόλλων Καλαμαριάς με τον οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών το 1992. Εκτός από την ΧΑΝΘ και τον Απόλλωνα εργάστηκε επίσης στην ΜΕΝΤ και τον Αίαντα Ευόσμου.

Share This