Επιλογή Σελίδας

Ένα μοναδικό, εκπληκτικό σκηνικό στήθηκε στο μουσείο μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.,  όπως αρμόζει στα δυο ανεκτίμητα τρόπαια που φιλοξενεί στις προθήκες της.

Η Χ.Α.Ν.Θ. ήταν και θα παραμείνει ένας πυλώνας σταθερότητας και ενότητας για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτή ήταν μια κοινή διαπίστωση παραγόντων της ελληνικής καλαθοσφαίρισης όπως κατατέθηκε στην διάρκεια μιας όμορφης, συγκινητικής επίσκεψης, που έκρυβε πολλούς ιστορικούς συμβολισμούς.

Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. έχει την χαρά να φιλοξενεί ανάμεσα στα υπόλοιπα της εκθέματα και τα δυο Κύπελλα της Εθνικής ομάδας, αυτό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 1987(Αθήνα) και του 2005(Βελιγράδι).

Με αφορμή την παρουσία της Εθνικής ομάδας στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με την Λευκορωσία(28/11, στο Αλεξάνδρειο) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος , ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρωταγωνιστές των επιτυχιών της Εθνικής και βετεράνοι διεθνείς καλαθοσφαιριστές επισκέφθηκαν το Μουσείο μας.

Στην  εκδήλωση που έλαβε χώρα μπροστά από τις προθήκες των δυο τροπαίων, ο πρόεδρος της επιτροπής του Μουσείου μας Διονύσης Ανανιάδης, το μέλος της επιτροπής, Μιχάλης Γιαννουζάκος κι ο πρεσβευτής του Μουσείου της Χ.Α.Ν.Θ. Λάκης Τσάβας(όλοι τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές της Αδελφότητας), καλωσόρισαν τον πρόεδρο της ΕΟΚ, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης , τον Νίκο Σταυρόπουλο(μέλος της ομάδας του 1987) τους Νίκο Ζήση και Δήμο Ντικούδη (μέλη της χρυσής ομάδας του 2005 και νυν στελέχη της Εθνικής) και τον Νίκο Ζεϊμπέκη (μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ).

«Αυτά τα δυο κύπελλα συνδέουν δυο γενιές του μπάσκετ, ήταν επιτυχίες που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους και ένωσαν την Ελλάδα. Η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Χαιρόμαστε που σήμερα βρίσκουν θέση στην Χ.Α.Ν.Θ. η προσφορά της οποίας άλλωστε στο ελληνικό μπάσκετ είναι τεράστια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λιόλιος.

«Ήμουν φοιτητής το 1987,βλέπω αυτό το τρόπαιο και θυμάμαι εκείνα τα βράδια, δεν θα ξεχάσω ποτέ  τις ιστορικές στιγμές, τους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ. Η ΧΑΝΘ ήταν και παραμένει ένας δυνατός πυρήνας για την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς εδώ χτυπάει η καρδιά του μπάσκετ», είπε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.

Ακολούθως τον λόγο πήραν οι κ.κ. Σταυρόπουλος, Ντικούδης και Ζήσης που ξετύλιξαν το κουβάρι των αναμνήσεων τους μιλώντας για τις επιτυχίες της κατάκτησης των πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ενώ αναφέρθηκαν με κολακευτικά σχόλια και στο διαχρονικό έργο που επιτελεί η Χ.Α.Ν.Θ.

Τους εκλεκτούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος.

Εκ μέρους του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. το παρών έδωσαν  η πρόεδρος του δ.σ. της ΧΑΝΘ Ελένη Αθανασιάδου, τα μέλη του δ.σ. Ιωάννης Βουχάρας ,Δημήτρης Γκανάκης, Μιχάλης Καλφίδης , Γιώργος Χαλβατζάκης (πρώην πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) κι ο γενικός διευθυντής Βασίλης Ιωάννου. Μεταξύ άλλων παρέστησαν βετεράνοι καλαθοσφαιριστές όπως οι: Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Κούβελας, Δημήτρης Λιάτσης , Νίκος Δουβής όπως κι ο γενικός αρχηγός του Μπάσκετ της  ΧΑΝΘ Νίκος Κεραμεύς. 

 

 

Share This