Επιλογή Σελίδας

Με ένα τουρνουά υψηλών προδιαγραφών που άφησε ικανοποιημένους όλους τους συμμετέχοντες για το άρτιο επίπεδο του, γιόρτασε η Χ.Α.Ν.Θ. τα 100 χρόνια από την άφιξη του βόλεϊ στη χώρα μας. Η Χ.Α.Ν.Θ. και η Θεσσαλονίκη αποτέλεσαν το 1919 τις πύλες εισόδου του αθλήματος της πετοσφαίρισης(μαζί με αυτό του basketball). Το βόλεϊ πρωτοδιδάχθηκε από αμερικανούς καθηγητές φυσικής αγωγής της YMCA στα σπίτια του στρατιώτου. Η Χ.Α.Ν.Θ. καλλιέργησε το άθλημα με ιδιαίτερη φροντίδα και φρόντισε για την διάδοση του στην Ελλάδα.

Το Τμήμα Αθλητισμού της Αδελφότητας γιόρτασε αυτή την επέτειο με ένα Τουρνουά(27-28/9) που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο ΗΡΩΝ-Μίμης Τσικίνας, με την παρουσία ομάδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, των Ακαδημιών Πρωταθλητών Πεύκων (γυναίκες) του Μακεδονικού και του Πήγασου Πολίχνης.

Ο Πρόεδρος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης κατά την δεύτερη ημέρα του τουρνουά βράβευσε τα σωματεία που συμμετείχαν σε αυτό. Τιμητικές διακρίσεις απένειμε επίσης ο Υπεύθυνος του Τμήματος βόλεϊ (και μέλος του δ.σ.) Ευάγγελος Ντινόπουλος. Θερμό χαιρετισμό απεύθυνε στους συμμετέχοντες ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος.

Share This