Επιλογή Σελίδας

Έναν ακούραστο εργάτη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της κολύμβησης ειδικότερα πενθεί η Χ.Α.Ν.Θ.

Ο Αριστείδης Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια της Χ.Α.Ν.Θ. Ο Αριστείδης Παπαδόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για την επανασύσταση του Κολυμβητικού Τμήματος της Χ.Α.Ν.Θ. στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Υπήρξε για 15 χρόνια Γενικός Αρχηγός του Τμήματος και εργάστηκε σκληρά επί σειρά δεκαετιών από διάφορες θέσεις ευθύνης για την ανάπτυξή του.
Με δική του επίσης πρωτοβουλία το 1989 η Χ.Α.Ν.Θ. προχώρησε στη δημιουργία Ομάδας Υδατοσφαίρισης.

Ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντρικής Μακεδονίας και Α΄ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος έδωσε «μάχες» για την επίλυση των προβλημάτων του υγρού στίβου στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Είχε τη μεγάλη ατυχία να χάσει την κόρη του Νιόβη σε ηλικία μόλις 14 ετών και αργότερα τον γιο του Δημήτρη. Στη μνήμη της νεαρής κολυμβήτριας Νιόβης, η Χ.Α.Ν.Θ. καθιέρωσε από το 1983 το ετήσιο διεθνές κολυμβητικό grand prix «Νιόβεια».

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Αριστείδη Παπαδοπούλου, δήλωσε τα εξής: «Έφυγε από τη ζωή ο πιο αγαπητός άνθρωπος της κολυμβητικής ομοσπονδίας. Ένας εργάτης του υγρού στίβου με πανελλαδική αναγνώριση. Ένας χρήσιμος, τίμιος, ικανός συνεργάτης, μια μεγάλη προσωπικότητα. Ένας παράγοντας που αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό και είχε την ατυχία να χάσει νωρίς τα δυο του παιδιά και τη γυναίκα του. Δημιουργικός, πετυχημένος, κοινωνικά και οικογενειακά αναγνωρίσιμος. Με συνέδεε μαζί του μια προσωπική φιλία και είχα την τύχη να βαφτίσει την κόρη μου πριν από 29 ολόκληρα χρόνια».

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου στις 15.45 στο νεκροταφείο της Θέρμης.

Share This