Επιλογή Σελίδας

Με αφορμή την επέτειο των 90 Χρόνων από την υπογραφή της Ιδρυτικής Πράξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) στη Γενεύη το 1932, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προγραμματίζει την πραγματοποίηση μιας εορταστικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση των 90 Χρόνων FIBA στις 16 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, την καρδιά του Ελληνικού Μπάσκετ, και πιο συγκεκριμένα στην Χ.Α.Ν.Θ. στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας»  και στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης εκ μέρους της ΧΑΝΘ το παρών έδωσαν τα μέλη του δ.σ. της Αδελφότητας Γιώργος Χαλβατζάκης, και Ευάγγγελος Γαλούσης, ο Διευθυντής της ΧΑΝΘ Βασίλης Ιωάννου, ο Διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος, ο πρόεδρος της επιτροπής Μουσείου Διονύσης Ανανιάδης. Επίσης το παρών έδωσαν: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο γ.γ. της ΕΟΚ, Ν.Νικολόπουλος, ο ταμίας της ΕΟΚ Ν.Ζειμπέκης, το μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ, Λ.Τάκης, ο General Manager της Εθνικής Ομάδας Νίκος Ζήσης κ.α.

Την συνέντευξη συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Τραπεζανίδης και Βασίλης Σκουντής. Την εκδήλωση της 16ης Δεκεμβρίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, θα βραβευθεί η οικογένεια του Σ.Μαυροσκούφη, οι 10 Εθνικές Ομάδες που έχουν κάνει περήφανη τη χώρα μας με τις επιτυχίες τους, οι Σύλλογοι που έχουν κατακτήσει Ευρωπαϊκά τρόπαια και έχουν διακριθεί στην Ευρώπη καθώς και εμβληματικές φιγούρες του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, αλλά και εκπροσώπους φορέων όπως της προπονητικής και της διαιτησίας.

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα της ΕΡΤ3 για την συνέντευξη Τύπου:

 

Share This