Επιλογή Σελίδας

Η Τρίτη 3 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και η Χ.Α.Ν.Θ. τιμάει αυτή την ημερομηνία ανακοινώνοντας και επίσημα την  δημιουργία της Πρώτης Αθλητικής Ομάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο.

Η ανακοίνωση θα γίνει στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου (και ώρα 12:00 μ.μ.). Στην ίδια συνέντευξη θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες που αφορούν το Final Four του 21ου Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ με Αμαξίδιο το οποίο η Χ.Α.Ν.Θ. φιλοξενεί  στις εγκαταστάσεις της (Αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ. Ήρων-«Μίμης Τσικίνας») στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2019. Το Final-4 συνδιοργανώνουν η Χ.Α.Ν.Θ. ο σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος 1994» και η Ο.Σ.Ε.Κ.Α.(Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο).

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία(3 Δεκεμβρίου)  θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992.

Share This