Επιλογή Σελίδας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, γνωστός Έλληνας πανεπιστημιακός και βουλευτής, έκανε πράξη την επιθυμία του που ήταν να επισκεφθεί το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο κ.Λοβέρδος, όπως ανέφερε στην διάρκεια της ξενάγησής του, τρέφει μεγάλη αγάπη για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα του Μουσείου μας αλλά και για ιστορικά ντοκουμέντα σχετικά με την έλευση και την εξέλιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα, ενώ για αρκετά λεπτά στάθηκε μπροστά από την ιδρυτική διακήρυξη  της FIBA μελετώντας την με μεγάλη προσοχή.

«Αν και συνήθως δεν δυσκολεύομαι να βρω τις λέξεις, η επίσκεψή μου στη ΧΑΝΘ, που φέτος γιορτάζει τα 100 της χρόνια, στα δύο νέα κλειστά γήπεδα που αντικατέστησαν το παλαιό ανοικτό καθώς και στο Μουσείο Μπάσκετ, δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί στον γραπτό λόγο…», έγραψε μεταξύ άλλων για την εμπειρία που είχε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Τον κ. Λοβέρδο υποδέχθηκαν στη ΧΑΝΘ ο πρόεδρος της επιτροπής του Μουσείου μας, Διονύσης Ανανιάδης, τα μέλη της επιτροπής, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Σπύρος Βούγιας, ο Διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος και η Μουσειολόγος Ελευθερία Θεοδωρούδη.

«Σπουδαία τιμή για μένα το ότι με υποδέχθηκαν στο Μουσείο ο ογκόλιθος Μιχάλης Γιαννουζάκος και ο αέρινος και δαντελένιος Διονύσης Ανανιάδης, παίκτες που αποτέλεσαν για μένα μπασκετικά είδωλα στα φοιτητικά μου χρόνια, που τους έβλεπα και τους καμάρωνα από την κερκίδα του Παλέ ντε Σπορ τα Σαββατοκύριακα. Μαζί τους για να με ξεναγήσουν ο επίσης παλαίμαχος παίκτης της ΧΑΝΘ και συνάδελφός μου Σπύρος Βούγιας», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει για μια μεγαλύτερη (χρονικά) ξενάγηση στις αρχές Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Λοβέρδο για την επίσκεψη όπως και για τα καλά του λόγια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This