Επιλογή Σελίδας

Η Χ.Α.Ν.Θ. έγινε  μια μεγάλη «αγκαλιά» μέσω μιας ακόμη τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού  με  κεντρική ομιλήτρια  την Κατερίνα Καραγιάννη , καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Σύμβουλο σε θέματα Ψυχολογίας Αθλητών.

Την ομιλία παρακολούθησαν περίπου 200 αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι τμημάτων, γονείς και επαγγελματικά στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. με την κ. Καραγιάννη να  περιγράφει σε γενικές γραμμές την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει γενικότερα ο Αθλητισμός με αφορμή την πανδημία.

Την συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος , ενώ σε αυτή συμμετείχε κι ο Πρόεδρος Φυσικής Αγωγής των ομάδων Ευάγγελος Ντινόπουλος

«Για μένα είναι σημαντικό να  μην υποτιμούμε την Αθλητική Αξία. Αυτή τη στιγμή ο αθλητής δοκιμάζεται γιατί νομίζει πως ήρθε το τέλος… Όλοι επαναλαμβάνουν πως «χάθηκε η χρονιά», όμως αυτή η κατάσταση που βιώνουμε είναι ίδια για όλους.

Ίσως  υπάρχει απογοήτευση για την ανακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας  Αυτή η δυσκολία όμως θα μας κάνει ακόμη πιο ανθεκτικούς όλους στο μέλλον. Πρέπει να βγούμε από όλο αυτό με το μικρότερο δυνατό κόστος».

Επίσης, αναφέρθηκε στο ρόλο των προπονητών, της οικογένειας και στην ανάγκη διατήρησης όσο αυτό είναι εφικτό , της ρουτίνας για έναν αθλητή.

«Βρήκα εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για τους προπονητές όσο και για τους γονείς αυτή την ενημέρωση καθώς αναλύθηκαν οι επιπτώσεις από την ανακοπή της αθλητικής δραστηριότητας στα παιδιά και πως καλούμαστε να την διαχειριστούμε», είπε ο Πρόεδρος Φυσικής Αγωγής των ομάδων Ευάγγελος Ντινόπουλος.

«Συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. που φροντίζει να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον με διάφορες δράσεις και τηλεδιασκέψεις σχετικά με προβλήματα που μας απασχολούν όλους. Η Χ.Α.Ν.Θ. αυτή τη δύσκολη περίοδο προσπαθεί να μείνει δίπλα στους αθλητές της», είπε από την πλευρά του ο Έφορος του Κολυμβητικού Τμήματος Παντελής Παντής.

**Η Κατερίνα Καραγιάννη υπήρξε πρωταθλήτρια κολύμβησης με πανελλήνια ρεκόρ στο ύπτιο(νεάνιδες και γυναίκες) αλλά και μέλος Εθνικών ομάδων με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι προπονήτρια και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με Διδακτορικό στην Κοινωνική Ψυχολογία.

Share This