Επιλογή Σελίδας

Την αισιοδοξία της για την σταδιακή ανάπτυξη του τμήματος ξιφασκίας της Χ.Α.Ν.Θ. μέσα από σωστό προγραμματισμό και οργάνωση εξέφρασε η υπεύθυνη προπονήτρια (Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας το 2004) της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννα Χρήστου.

Η Ιωάννα σε συνέντευξη που μας παραχώρησε μάς μίλησε για την ξιφασκία , για τις συμβουλές που δίνει σε παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα, για τις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού στέλνοντας παράλληλα και το δικό της μήνυμα στους αθλητές.

-Τι κατά την γνώμη σου είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το άθλημα που υπηρετείς;

«Το άθλημα της ξιφασκίας γυμνάζει το σώμα και το νου. Συνδυάζει τεχνική και τακτική. Ξεχωρίζει για την εξάσκηση του «σπαθιού» και την σωστή χρήση αυτού την κατάλληλη στιγμή. Είναι ένα παιχνίδι μυαλού, το σπαθί και το πνεύμα και αυτό το κάνει μοναδικό»

-Ποια είναι η συμβουλή που συνήθως δίνεις σε νεαρότερα παιδιά και σε γονείς όταν σου λένε πως θα ακολουθήσουν το συγκεκριμένο σπορ

 «Ότι ξεκινάνε ένα ευγενές άθλημα που μπορούν να το εξασκούν σε όλη τους τη ζωή»

-Πως κρίνεις τις συνθήκες που συνάντησες στην Χ.Α.Ν.Θ.

«Η ΧΑΝΘ είναι ένας ιστορικός σύλλογος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης με πολύ καλές υποδομές για όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα. Στο πνεύμα αυτό συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάπτυξης της ακαδημίας ξιφασκίας.  Θεωρώ ότι το τμήμα αυτό της ΧΑΝΘ έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε λίγα χρόνια σε μία μεγάλη και αξιόλογη σχολή εκμάθησης και εξάσκησης  πάντα όμως με σωστή οργάνωση και με τους κατάλληλους προπονητές»

-Πως αντιμετώπισες αυτή την δοκιμασία με τον εγκλεισμό μας στο σπίτι λόγω κορονοϊού;

 «Προσπαθώ να διατηρώ το σώμα μου και το πνεύμα μου σε εγρήγορση ελπίζοντας ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες»

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να παραμείνει σε φόρμα αυτό το διάστημα;

«Η εκγύμναση είναι προσωπικό ζήτημα του κάθε αθλητή. Η μόνη δυσκολία είναι η έλλειψη ανταγωνισμού και αυτό ισχύει για όλους τους αθλητές στον εγκλεισμό τους με τον κορονοϊό όμως πάντα οι αθλητές πρέπει να είναι έτοιμοι να κρατήσουν την φόρμα τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι επιμονή, υπομονή και προσωπικοί στόχοι»

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στα παιδιά σε αυτή την περίοδο;

«Κάθε δυσκολία στη ζωή μας είναι χρήσιμη για να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι».

*** Η Ιωάννα Χρήστου είναι 8η Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Κατέκτησε την 3η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο Acropolis το 2005, πολλές 8άδες σε Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματος. Κατέχει Πανελλήνια πρωταθλήματα επί σειρά ετών σε όλες τις κατηγορίες. Είναι αριστούχος καθηγήτρια Φυσικής αγωγής με ειδικότητα ξιφασκίας. Εργάζεται στην ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) προάγοντας τον αθλητισμό-πολιτισμό-περιβάλλον σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Share This