Επιλογή Σελίδας

Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη είναι οι βασικές αρχές σχεδίασης των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ., που εντάσσονται στην κατηγορία «Υγεία & Ευεξία».

 

Από τον Αύγουστο του 1995 και για 25 συναπτά χρόνια, η Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί το πρόγραμμα για παιδιά με διαβήτη στην κατασκήνωση Χαλκιδικής. Για 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια της Γ’ κατασκηνωτικής περιόδου,  παιδιά και νέοι με διαβήτη, ζουν την εμπειρία της κατασκήνωσης σε ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον, μαθαίνοντας παράλληλα περισσότερα πράγματα για τον διαβήτη και γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους.

Η κατασκήνωση για παιδιά με διαβήτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Παιδοενδοκρινολογική Μονάδα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και η πρώτη κατασκήνωση του 1995, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αν. Καθηγήτριας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Μαρίας Παπαδοπούλου. Έκτοτε λειτουργεί κάθε χρόνο και φιλοξενεί 40-50 παιδιά και εφήβους με διαβήτη! Αποτελεί την πρώτη μικτή κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους με διαβήτη μαζί με άλλα παιδιά χωρίς προβλήματα υγείας.

Πρόκειται λοιπόν για μια διαφορετική κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με διαβήτη, όμοια της οποίας δεν υπάρχει τουλάχιστον στην Ελλάδα και η συμβολή της στην εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων με διαβήτη είναι σημαντική.

Η φετινή διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και ευχαριστούμε θερμά για αυτό τους χορηγούς και δωρητές μας!

     

Share This