Επιλογή Σελίδας

Μαζί ως Οικογένεια

Εργαστήριο Ενδυματολογίας

Το Μαζί ως Οικογένεια του Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς επιστρέφει την Κυριακή 19/3 στις 11.00 στη Χ.Α.Ν.Θ. για να φέρει γονείς και παιδιά κοντά με ένα εργαστήριο ενδυματολογίας – catwalk με θέμα την ελληνική επανάσταση του 1821!

Στο εργαστήριο αυτό γονείς και παιδιά θα δημιουργήσουν ρούχα και άλλα αξεσουάρ εμπνευσμένα από την ελληνική επανάσταση. 

Το catwalk είναι εργαστήριο ενδυματολογίας για παιδιά από 4 έως 18 ετών.Είναι μοναδικό στην Ελλάδα,την Ευρώπη και τολμώ να πω στο κόσμο γιατί δεν υπάρχει κάποιο ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτές τις ηλικίες.

Τι είναι το εργαστήριο ενδυματολογίας;

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μαθαίνει στα παιδιά σχέδιο μόδας, πατρόν, ιστορία ενδυματολογίας ,ραπτική  καθώς και για όλες τις μορφές της τέχνης μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες με το ύφασμα.

Είναι ένα βιωματικό εργαστήριο που μέσα από το ένδυμα τα παιδιά ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο κάνοντας σταθμούς σε σημαντικά γεγονότα Μαθαίνοντας για την οικονομία, την πολιτική αλλά και τις συνθήκες της εκάστοτε εποχής.

Η Γιαπιτζόγλου Δέσποινα είναι η υπεύθυνη τμημάτων και εκδηλώσεων του Catwalk.Έχει αποφοιτήσει από το Αμερικανικό κολλέγιο Ανατόλια και έχει τελειώσει styling στη σχολή μόδας του Λονδίνου καθώς έχει παρακολουθήσει και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Έχει οργανώσει επιμορφωτικά προγράμματα στη Χ.Α.Ν.Θ. και συμμετάσχει στο πρόγραμμα με τα ανοιχτά σχολεία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα συντονίζει η Φωτεινή Μουρατίδου, Εκπαιδευτικός – Θεατρολόγος, MA in Creative Writing.

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

231 600 1041, – 42, – 45

email: [email protected]

Share This