Επιλογή Σελίδας
Το πρόγραμμα «Μαζί ως Οικογένεια» του Τμήματος Κοινωνικής Δράσης και Προσφοράς, μας φέρνει και αυτή την Κυριακή 22/5 κοντά σαν μία οικογένεια με τη δράση του «Η Μελωδία της Άνοιξης». Σε ένα ανοιξιάτικο Πικ Νικ στο Ελαιόρεμα Πυλαίας, γονείς και παιδιά θα απολαύσουν την ανάγνωση του παραμυθιού «Εγώ ένας μικρός Οδυσσέας» του συγγραφέα Μηνά Μητσόπουλου, μετά μουσικής! Ο κύριος Μητσόπουλος, με την κιθάρα του στο χέρι θα πλαισιώσει μουσικά την ανάγνωση του παραμυθιού με μία λίστα τραγουδιών που έχει επιμεληθεί ο ίδιος!
Τη δράση συντονίζει η Φωτεινή Μουρατίδου, Εκπαιδευτικός – Θεατρολόγος, MA in Creative Writing.
«Η Μελωδία της Άνοιξης» φιλοξενείται από το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων «Μια Αλλιώτικη Κυριακή».
Η δράση είναι ανοιχτή, δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια και μπορούν να συμμετέχουν όλες οι οικογένειες!
Παρακαλούμε για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος δηλώστε συμμετοχή στις φόρμες που θα βρείτε εδώ: https://ymca.gr/drasi-koinoniki-prosfora/mazi-os-ikogenia/
Σας Περιμένουμε!
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Μια αλλιώτικη Κυριακή»:

Η Χ.Α.Ν.Θ. υλοποιεί το έργο: «Δράσεις για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του εθελοντισμού στο αστικό περιβάλλον», ενταγμένη στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», με άξονα προτεραιότητας : ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του εθελοντισμού στο σύνολο των 8 Δήμων του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Οι σχετικές δράσεις διοργανώνονται από την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση και ανάδειξη των προβλημάτων βιωσιμότητας και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην πόλη.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου, σας προσκαλούμε σε δύο εκπαιδευτικές δράσεις, με τίτλο «ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ»:

  • 1η δράση: Κυριακή 22 Μαϊου 2022, στις 12:00, στην περιοχή Ελεόρεμα (στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η δράση «Η Μελωδία της Άνοιξης»
  • 2η δράση: Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 12:00, στο παράρτημα της ΧΑΝΘ στο Ασβεστοχώρι

 

Πρόταση οικογενειακής εξόρμησης στην Δ.Ε. του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μία σύντομη ενημέρωση για θέματα αξίας και διαχείρισης του δάσους κοντά σε πόλεις. Στη συνέχεια η εκπαιδευτική δράση θα γίνει βιωματική: μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε διαδρομή με ποδήλατα στο δάσος, καθώς και σε παιχνίδια τύπου survivor – στίβος περιπέτειας.

Share This