Επιλογή Σελίδας

 

Μαζί ως Οικογένεια – «Τα τερατάκια της Επανάχρησης» Ένα δημιουργικό Εργαστήριο σε συνεργασία με τον «Κύκλο», InCommOn

 

Την Κυριακή 4/12 το πρόγραμμα «Μαζί ως Οικογένεια» του Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. φιλοξενείται από την InCommOn ΑΜΚΕ και το εργαστήριο «Κύκλος – Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας», ένα από τα έργα της InCommOn, στο χώρο τους στην οδό Αγίας Σοφίας 105, Άνω Πόλη (πλατεία Κουλέ Καφέ). Σε ένα άκρως δημιουργικό εργαστήριο με θέμα την «επανάχρηση», Χ.Α.Ν.Θ. και InCommOn επιδιώκουμε να φέρουμε κοντά γονείς και παιδιά και να μάθουμε όλοι μαζί τη σημασία του “reuse“. 

Λίγα λόγια για το εργαστήριο:
Οι κάλτσες είναι ένα από τα πιο ατίθασα είδη της ντουλάπας μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που, κάπου ανάμεσα στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο, την ώρα που η προσοχή μας είναι στραμμένη αλλού, οι πιο θαρραλέες από αυτές καταφέρνουν να δραπετεύσουν. Αν έχετε κι εσείς μονές κάλτσες στο σπίτι σας, ελάτε να τους δώσουμε νέα ζωή!

Ένα δημιουργικό εργαστήριο επανάχρησης για παιδιά, στο οποίο θα σώσουμε παλιά υφάσματα, κάλτσες και άλλα καθημερινά υλικά που έχουμε στα συρτάρια μας και θα κατασκευάσουμε τα δικά μας αφράτα πολύχρωμα τερατάκια.

Σε περιμένουμε στον Κύκλο, το πρωινό της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, για να διασκεδάσουμε, να μάθουμε για την αξία της επανάχρησης και τη σημασία μείωσης των καθημερινών μας απορριμμάτων. Έλα να ανακαλύψουμε παρέα πόσα πράγματα μπορούμε να αλλάξουμε με δημιουργικούς τρόπους!

Facilitators Εργαστηρίου:
Πετρίδου Σοφία – Παιδαγωγός/ Project Assistant  || Σαρρή Σόφη – Αρχιτέκτονας/ Urban Innovation Officer

Λίγα λόγια για την InCommOn και τον «Κύκλο»:
Η InCommOn ΑΜΚΕ ασχολείται με την κυκλική οικονομία μέσω της ενεργού πολιτειότητας, και οραματίζεται πιο κυκλικές πόλεις και γειτονιές. Μέσα από τα έργα της, προσεγγίζει τη βιώσιμη συμμετοχική αστική ανάπτυξη, με βασικούς πυλώνες των δράσεων της, τις ενεργές κοινότητες, τις δημιουργικές λύσεις και τη συμπερίληψη και την ισότητα. Ο «Κύκλος – Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας», ένα από τα έργα της InCommOn, βρίσκεται στην Άνω Πόλη και είναι ο πρώτος χώρος στη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τον διάλογο της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα και διερευνά στην πράξη πως μια γειτονιά μπορεί να γίνει πιο «κυκλική».

Τη δράση μαζί με τις συνεργάτιδες της InCommOn συντονίζει η Φωτεινή Μουρατίδου, Εκπαιδευτικός – Θεατρολόγος, ΜΑ.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ ή κάνοντας scan το παρακάτω QR Code:

Σας Περιμένουμε!

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Δράσης & Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. για τυχόν επιπλέον διευκρινήσεις:
Email[email protected]
Τηλ: 2316001000 (841, 842, 845)

Share This